В Холандия гръмнаха: Левски взе Гари Родригес за 300 000 евро (видео)

Той подписа за 2 години и незабавно се присъединява към новия си клуб, обяви директор във ФК Дордрехт

В Холандия гръмнаха: Левски взе Гари Родригес за 300 000 евро (видео)

Холандското крило Гари Мендес Родригес подписа за две години с Левски София, обяви техническият директор на ФК Дордрехт Марко Боогерс.

22-годишният ляв халф играе като преотстъпен във втородивизионния холандски тим от АДО Ден Хааг, но прави силен сезон във ФК Дордрехт, като за 18 мача има 5 гола.

Контрактът му с Хааг бе до края на сезона, но клубът имаше право на едностранното му удължаване. Затова „сините” бяха принудени да платят трансферна сума за правата на Родригес.

Според информациите в холандските медии от Левски са дали за крилото 300 000 евро, като 200 хил. от тях отиват за АДО, а останалите са за ФК Дордрехт.

"Получих обаждане и ми казаха, че Левски ме иска. След това говорих с много хора около себе си и те ме посъветваха да използвам този шанс.

Такава възможност не идва често, така че трябваше да я грабна с двете си ръце. Много съм благодарен на ФК Дордрехт. Жалко, че загубих в последния си мач за клуба", заяви щастливият 22-годишен флангови играч, който се събира на „Герена" с друг холандец - Дъстли Мулдер.

В последно време доста лалета носиха екипа на столичани. Освен Мулдер през „сините” минаха още Сьорд Арс, Андвеле Слори и Сержиньо Грийн.

Гари Мендес Родригес е роден на 27 ноември 1990 година, висок е 174 сантиметра. Преди да се озове в АДО, Гари Мендес Родригес играе в нискоразредни тимове.

Той започва в немския Рощокер, след това през лятото на 2011 година преминава в холандския третодивизионен Бошхойзен. След това е взет от Ден Хааг, но веднага е пратен под наем в Дордрехт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки