Ботев изпуска чехи в контрола

„Канарчетата” завършиха наравно 2:2 с Теплице, Иван Цветков порти дузпа

Ботев изпуска чехи в контрола

Отборът на Ботев (Пловдив) записа трето реми по време на зимната си подготовка, завършвайки наравно 2:2 в Ларнака с 14-ия в чешкото първенство тим на Теплице.

 

Станислав Костов откри резултата за „жълто-черните” още в 14-ата минута, след като бе отлично изведен от Веско Минев на чиста позиция.

 

Чехите обаче изравниха пет минути след почивката чрез лявото крило Егон Вюч, който засече ниско центриране в наказателното поле и с плътен удар не остави шанс на Стаховяк.

 

Пловдивчани можеха отново да поведат в 73-ата минута, когато Иван Цветков пропусна да се разпише от бялата точка, след като ударът му бе неточен.

 

Пет минути по-късно Теплице вече водеше с 2:1 след като отново Вюч се разписа, прехвърли от далечно разстояние излезлия неразчетено резервен страж Росен Андонов.

 

В 84-ата минута обаче Вандер изравни, разписвайки се от непосредствена близост след центриране на Неделев.

 

Следващата проверка на „канарчетата” на кипърска земя е със Слован Либерец във вторник.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

90' КРАЙ НА МАЧА!

 

88' Буквално в следващата атака Тодор Неделев можеше да изведе своя отбор за втори път напред в резултата. Той проби по десния фланг, влезе в наказателното поле, където бе изблъскан в гръб, но съдията не отсъди нова дузпа за Ботев Пловдив.

 

87' Артур намери Мариян Огнянов в наказателното поле, той шутира и топката рекушира в защитник.  

 

85' Смяна в състава на Ботев. Влиза Владо Айтов на мястото на Томаш Иршак.

 

84' ГОООЛ за Ботев - 2:2! Вандер изравнява резултата. Неделев центрира ниско от пряк свободен удар, топката стигна до Вандер Виейра, който от близо я прати във вратата.

 

 78' Гол - 1:2 за Теплице от 30 метра. Вюч прехвърли излезлия неразчетено напред Росен Андонов.

 

76' Няколко смени в състава на Ботев. На мястото на Иван Цветков влиза Мариян Огнянов. Стаховяк е заменен от Росен Андонов. Ангел Рахов влиза на мястото на Бобан Грънчаров, а Артур Енрике влиза на мястото на Веселин Минев. 
 
 73' Дузпа за Ботев! Иван Цветков пропуска да изведе канарчетата напред в резултата. Вратарят на Теплице избра да покрие десния ъгъл, а голмайсторът на жълто-черните стреля в обратния, но покрай вратата.

 

70' Много силен удар на Томаш Иршак е спасен с мъка от вратаря на чешкия отбор.

 

66' Вандер излиза на отлична стрелкова позиция в наказателното поле, но удара му минава над вратата.

 

60' Галчев стреля остро от пряк свободен удар над напречната греда.

 

59' Смяна в състава на Ботев. Тодор Неделев заменя Луис Педро

 

58' Рейд на Иван Цветков завършва с негов удар от точката на дузпата, след който топката рекушира в защитник и стана лесна плячка за вратаря на Теплице. 

 

54' Цветков излиза на добра позиция в наказателното поле на противника и опитва пас към Костов, но топката рекушира в крак на защитник и излиза в корнер. 

 

 50' ГОЛ за Теплице - 1:1 Егон Вюч изравнява резултата, след като засече ниско центриране в наказателното поле на Ботев и с плътен удар в долния ляв удар не остави шанс на вратаря Стаховяк.

 

46' Станимир Стоилов запазва състава от първите 45 минути

 

46' ЗАПОЧНА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

 

45' КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ

 

44' Ботев Пловдив продължава да владее топката повече от съперника и да се опитва да притиска Теплице в неговата половина. Други по-опасни положения канарчетата не са създали.

 

 

 34' Луис Педро напредна по лявото крило и пусна топката към Костов в наказателното поле. Точно както в ситуацията при гола, нападателят елиминира вратаря, но от малък ъгъл с левия крак изпрати кълбото от външната страна на мрежата. 

 

 20' Мощен шут на Томаш Иршак извън наказателното поле бе боксиран с доста усилия от вратаря Мартин Славик. 

 

19' Първа опасност пред вратата на Ботев. След центриране от ъглов удар, футболист на Теплице стреля с глава, но Адам Стаховяк показа рефлекс и изби удара.

 

16' Луис Педро влезе с дрибъл в наказателното поле на чехите и центрира успоредно на голлинията, но защитник изби в корнер, след което не се случи нищо интересно.

 

 14' ГОООЛ за Ботев! Станислав Костов открива резултата! Веселин Минев се пребори за топката в половината на Теплице и с отличен извеждащ пас намери Костов, който се измъкна от защитата, финтира вратаря и на празна врата изведе Ботев напред.

 

10' "Канарчетата" пренасят играта пред половината на чешкия отбор.

 

8' Изпълнен е първи ъглов удар пред вратата на Теплице. Центрирането не доведе до нищо опасно.

 

5' Играта се води изцяло в средата на терена между дветете наказателни полета и до момента няма опасности пред  двете врати.

 

1' НАЧАЛО НА МАЧА

 

 30 минути преди началото на срещата в Ларнака (Кипър) времето е облачно, но сухо. Дъжд не се очаква. Момчетата на Мъри Стоилов излязоха да разгряват за поредната си контрола на чужда земя.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Състави

Ботев Пловдив: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Борис Галчев, Томаш Иршак, Иван Цветков, Луис Педро, Вандер Виейра, Станислав Костов
Старши треньор: Станимир Стоилов
 
Теплице: Мартин Славик, Томаш Юрса, Алмир Лиевакович, Марек Кратки, Адрей Керич, Томаш Вундрашек, Давид Яблоновски, Мартин Индрачек, Милан Матула, Якуб Подани, Егон Вюч
Старши треньор: Зденек Счесни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки