Блестящ Гарет Бейл донесе победата на Тотнъм срещу Нюкасъл (ВИДЕО)

"Шпорите" спечелиха с 2:1 срещу "свраките" в първия мач от 26-ия кръг на Висшата лига

Блестящ Гарет Бейл донесе победата на Тотнъм срещу Нюкасъл (ВИДЕО)

Отборът на Тотнъм постигна победа с 2:1 срещу Нюкасъл в първия мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Срещата се проведе на „Уайт Харт Лейн”. И двете попадения за „шпорите” бяха дело на Гарет Бейл, докато единственото попадение за „свраките” отбеляза Йоан Гуфран.

Двубоят стартира отлично за тима на Андре Вияш-Боаш. Домакините поведоха с 1:0 още в 5-ата минута, когато Гарет Бейл изпълни по отличен начин пряк свободен удар отдалеч, а кълбото влетя неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата. Последваха няколко ситуации пред двете врати, но тези положения не доведоха до гол, а в 24-ата минута Нюкасъл успя да възстанови равенството. Муса Сисоко намери Йоан Гуфран, който с хубав удар забоде топката зад Уго Лорис. Двата тима не си вкараха нови голове до края на първото полувреме и на почивката резултатът бе 1:1.

Пред втората част „шпорите” бяха малко по-активни, а в 78-ата минута достигнаха и до втори гол, който отново бе дело на Гарет Бейл. Уелският футболист на Тотнъм се възползва от грешка в защитата на „свраките” и се озова на чиста позиция, като напредна с топката, след което нанесе хубав удар с левия крак, а кълбото премина покрай Тим Крул и се оплете в мрежата му – 2:1.

Три минути преди края на редовното време Гарет Бейл пропусна отлична възможност да оформи своя хеттрик, като страхотен удар на уелсеца бе избит с една ръка от вратаря на гостите.

”Свраките” пък пропуснаха много чиста възможност в продължението на срещата, когато Шола Амеоби се озова на чиста позиция срещу Уго Лорис, но не успя да преодолее стража на домакините, който изби в ъглов удар. До края на добавеното време пред Гарет Бейл се откриха нови две голови ситуации, като при първата уелският футболист стреля от няколко метра над вратата, а при втората ударът му бе отразен от Тим Крул.

Така Тотнъм надви Нюкасъл с 2:1 и постигна 14-та победа във Висшата лига през сезона, като в момента заема 3-ото място в подреждането с актив от 48 точки, с две повече от Челси. Нюкасъл остава с 27 пункта на 15-ото място.

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки