Литекс не успя да победи българския кошмар БАТЕ

Ловчанлии записаха пето равенство от началото на подготовката

Литекс не успя да победи българския кошмар БАТЕ

Отборът на Литекс постигна четвърто поредно и общо пето равенство от началото на зимната си подготовка. Ловчанлии завършиха 0:0 в Анталия с добре известния у нас беларуски шампион БАТЕ (Борисов).

 
Възпитаниците на Христо Стоичков започнаха много добре срещата и бяха по-активният тим в през първата част.
 
Страхотен изпълнение на пряк свободен удар от страна на Георги Миланов като по чудо не доведе до откриване на резултата в 10-ата минута след блестяща намеса на стража на БАТЕ.
 
Попадение на Исмаил Иса в 22-ата минута пък бе отменено поради засада.
 
В самия край на първото полувреме Томи Костадинов пропусна отлична възможност за гол, след като прати топката над напречната греда от близко разстояние след добро центриране на Симеон Славчев.
 
След почивката и двата тима прибегнаха до редица смени, което се отрази на динамиката на двубоя.
 
Беларусите отправиха първия си удар към вратата на Литекс едва в 71-ата минута, когато след рикошет в краката на Цветанов топката срещна напречната греда, но след това бе лесно уловена от Илко Пиргов.
 
Малко по-късно съперникът на лочанлии отново уцели греда, този път след по-сериозна опасност, дошла от Родионов.
 
До края на срещата двата тима си размениха по едно положение, но така и не съумяха да си отбележат гол. Така Литекс не успя да си върне на беларусите, макар и в контролна среща, за отпадането от Лига Европа през 2009-а година.
 
БАТЕ Борисов са в заключителна част от своята подготовка, тъй като на 14-ти февруари им предстои мач от евротурнирите с турския гранд Фенербахче. Преди няколко дни в спаринг те победиха руския шампион Зенит.
 
Следващият спаринг на „оранжевите” пък е на 12-и февруари срещу словенския Марибор.
-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Състави:

Литекс: 1. Илко Пиргов, 3. Антон Недялков, 16. Страхил Попов, 18. Илия Миланов, 33. Николай Бодуров, 7. Ванжер, 9. Исмаил Иса, 6. Симеон Славчев, 15. Томи Костадинов, 17. Георги Миланов, 23. Небойша Йеленкович


Старши треньор:
Христо Стоичков
 
БАТЕ: 35. Горбунов, 5. Юревич, 14. Радко, 21. Филипенко, 18. Бордачев, 77. Рудик, 23. Олехнович, 8. А. Володко, 17. Павлов,15. Хлеб, 20. Рoдионов

Старши треньор:
Виктор Гончаренко
------------------------------------------------------------------------------

МАЧА ПО МИНУТИ*:
 
90' КРАЙ НА СРЕЩАТА
 
82' Две ситуации за оранжевите пред вратата на БАТЕ, но Цветанов и Ваюши са спрени непозволено и не успяват да шутират. 
 
 79' Рудик пробва с топовен шут от 25 метра рефлекса на Пиргов, но вратарят на Литекс майсторски спасява.
 
 77' Греда за БАТЕ. Родионов нахлува в пеналта при спорно положение за засада и нацелва десния страничен стълб.
 
72' Бърза контраатака за оранжевите. Ваюши се откъсва по десния фланг, но е фаулиран, миг преди да подаде на непокрития Цветанов.
 
70' Първо положение за БАТЕ, което обаче става след рикошет в крака на Цветанов. Топката цели напречната греда, но Пиргов безпроблемно лови.
 
65' Нови смени в състава на оранжевите. В игра влизат Хасани и Жуниор.

60'
 Нелоша атака за Литекс. Г. Миланов напредва и подава към нахлуващия на скорост Цветанов, който се забавя с удара и е блокиран.
 
50' Илия Миланов намира с точен диагонален пас Цветанов на лявото крило, който надбягва защитата, но вратарят хитро предугажда ситуацията и му отнема топката.
 
46' Божиков, Цветанов и Ваюши се появяват в игра за Литекс.
 
 46' ЗАПОЧНА ВТОРАТА ЧАСТ
 
45' КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ
 
 44' Отлична възможност за гол на Литекс. Г. Миланов и Симеон Славчев правят скоростна атака отдясно, която завършва с прострелно центриране към Томи Костадинов. Той изпреварва персоналния си пазач и засича топката, но от близка дистанция бие над гредата.
 
29' Бразилецът Ванжер прави серия от финтове по крилото, при което Бордачев го спъва грубо и декориран с жълт картон.

26' Хубаво разиграване на Литекс завършва с отличен извеждащ пас на Г. Миланов към Иса, но таранът отново е в засада.
 
 22' Бодуров технично извежда Иса зад гърба на отбраната, нападателят прехвърля Горбунов и бележи, но се оказва, че е бил в положение на засада.
 
17' Литекс играе доста активно, но след два пробива и отлични центрирания на Г. Миланов и Страхил Попов в наказателното поле, никой от оранжевите им съотборници не успява да засече топката.
 
 10' Много добро изпълнение на Г. Миланов от пряк свободния удар, но Горбунов майсторски спасява силния удар под гредата.
 
9' Равностойно начало на мача. Литекс първи осъществява опасна атака. Ванжер е изведен срещу вратата, но стражът Горбунов излиза съобразително и прави фаул срещу кариоката на границата на наказателното поле.
 
 1' Около 70 зрители наблюдават срещата на живо
  
 1' НАЧАЛО НА МАЧА

* Информацията е предоставена от пресслужбата на Литекс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки