Гладбах и Леверкузен не излъчиха победител в голов спектакъл (ВИДЕО)

Хановер надви Хофенхайм, Гройтер Фюрт загуби от Волфсбург

Гладбах и Леверкузен не излъчиха победител в голов спектакъл (ВИДЕО)

Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен завършиха наравно 3:3 в мача помежду им от 21-ия кръг на немското първенство. Срещата се игра на „Борусия-Парк”.

”Аспирините” бяха тимът, който създаде повече опасности пред вратата на противника през първото полувреме, но единствено Борусия достигна до гол през първите 45 минути. Това се случи в самия край на първата част, когато Мартин Щранцл се разписа във вратата на гостите за 1:0.

7 минути след началото на второто полувреме Сидни Сам изравни за Байер Леверкузен, но в 58-ата минута Борусия отново излезе с гол напред, след като Люк де Йонг бе точен за 2:1. „Аспирините” обаче не се предадоха и 2 минути след това Щефан Кислиг се разписа за 2:2.

В 64-ата минута гостуващият тим поведе, след като Андре Шурле отбеляза трети гол за Байер Леверкузен. Борусия обаче все пак се добра до равенството 4 минути преди края на редовното време, а автор на попадението за крайното 3:3 бе Патрик Херман.

След това равенство Борусия Мьонхенгладбах вече е с актив от 30 точки и заема 7-ото място в подреждането. Байер Леверкузен остава на 3-ата позиция с 38 пункта.

В друг мач от кръга Хановер се наложи с минималното 1:0 като домакин на Хофенхайм. Единственият гол в мача отбеляза Маме Бирам Диуф в 8-ата минута. Така Хановер се изкачи на 9-ото място в подреждането и е с актив от 29 точки. Хофенхайм остава с 16 пункта на 16-ата позиция.

Волфсбург надви с 1:0 като гост Гройтер Фюрт. Бас Дост донесе победата на „вълците”, разписвайки се в 23-ата минута. Волфсбург е 12-ти с 26 пункта, докато Гройтер Фюрт продължава да е последен с 12 точки.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки