Хамбургер зашлеви звучен шамар на Борусия (Д) (ВИДЕО)

Шампионите загубиха с 1:4 у дома, и двата отбора завършиха с 10 души

Хамбургер зашлеви звучен шамар на Борусия (Д) (ВИДЕО)
Борусия (Дортмунд) изненадващо загуби с 1:4 у дома от Хамбургер в 21-ия кръг на Бундеслигата, но остана на второ място след ремито на Байер (Леверкузен) (3:3) като гост на Борусия М’Гладбах.

Шампионите изиграха мач изпълнен с интрига, нерви и голове срещу Хамбургер на „Сигнал Идуна парк”. Северняците записаха дубъл над Дортмунд през сезона, като победиха с 3:2 у дома през есента.

Борусия беше в серия от 4 поредни победи преди този мач, но вече сякаш мислеше и за сблъсъка с Шахтьор (Донецк) в сряда вечер в Украйна от осминафиналите в Шампионската лига.

Хамбургер започна много активно, най-вече благодарение на играта на Рафаел ван дер Ваарт. Марио Гьотце обаче първи се озова на голова позиция, но от малък ъгъл стреля над вратата.

Огромно неразбирателство между Вестерман и вратаря на гостите Рене Адлер позволи на Левандовски да открадне и с нисък удар промуши под вратаря за 1:0.

Домакините още се радваха, когато Денис Аого бе изведен отляво и намери непокрития Рудневс, който разстреля Вайденфелер за 1:1.

В 26-ата минута Хамбургер поведе с един от най-добрите голове за сезона. Кореецът Хьон-Мин Сон финтира Хумелс отдясно, а после от границата на наказателното поле с чудесен шут препарира вратаря и с помощта на лявата греда направи 1:2.

Нервите на Левандовски не издържаха и в 31-ата минута той умишлено изрита Пер Скелбред при борба за висока топка. После полякът бе провокиран от Ванн дер Ваарт и опита саморазправа. Съдията Мануел Графе даде директен червен картон на Левандовски и показа само жълт на Ван дер Ваарт.

В последната минута на първата част Гьотце се разписа, но попадението правилно бе отменено, защото Ройс бе в засада преди да му асистира.

След почивката Хумелс бе близо до гола с прехвърлящ удар, но качи на мрежата зад напречната греда.

След час игра Джефри Брума получи директен червен картон, защото задържа откъсващия се Гьотце. Така двата отбора останаха с по 10 души на терена.

Това не смути гостите, които вкараха трети гол само две минути по-късно. Ван дер Ваарт центрира отлично и на задната греда Рудневс засече с глава в мрежата за 1:3.

Минута преди края Марсел Янсен се пребори добре на фланга и достави прострелно подаване за Сон, който отблизо покачи на 1:4, за да направи пълно разочарованието по трибуните.

Борусия (Дортмунд) е на второ място с 39 точки, на цели 11 зад лидера Байерн, който има и мач по-малко. Трети е Байер Леверкузен с 38.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки