Арсенал удържа 1:0 срещу Съндърланд, но загуби Джак Уилшър (ВИДЕО)

Касорла вкара красив победен гол, Уилшър се контузи след почивката, Арсенал доигра с 10 души

Арсенал удържа 1:0 срещу Съндърланд, но загуби Джак Уилшър (ВИДЕО)
Арсенал победи Съндърланд с 1:0 като гост в 26-ия кръг на Премиършип, но успехът бе помрачен от травмата на Джак Уилшър през втората част.

Капитанът на „черните котки” Лий Кетърмол се върна в състава, а Карл Дженкинсън замени Лоран Кошчелни в тима на Арсенал. Френският бранител се контузи на загрявката.

Двубоят предложи много битка по терена и Кетърмол получи жълт картон след само 80 секунди игра.

Уилшър намери Жиру, но нападателят не намери очертанията на вратата. Малко по-късно пак Уилшър чукна с пета за Рамзи, който стреля, получи се рикошет в Тайтъс Брамбъл, но Симон Миноле с мъка изби.

Десетката на Арсенал обаче изработи победния гол в мача. Именно Джак Уилшър пусна за Уолкът пред пенакта, той заложи кълбото и Санти Касорла с левия крак вкара красиво попадение с нисък удар покрай вратаря – 0:1 в 35-ата минута.

Рамзи трябваше да удвои в края на първата част след пас на Жиру, но шутира право в Миноле.

Само пет минути след паузата дойдоха и лошите новини за Арсен Венгер. Н’Дойе свали на земята Джак Уилшър и 21-годишният халф, който и без това носеше превръзка на бедрото, веднага даде знак за смяна.

В 62-ата минута Карл Дженкинсън получи втори жълт картон и Арсенал доигра с човек по-малко.

Войчех Счежни се превърна в герой в края на мача. Полският вратар излезе напред и спаси с крака удар на Флетчър, а после изби удара с глава на шотландеца в корнер. След корнера Счежни изби от голлинията удара на Флетчър и остави трите точки за „топчиите”.

Арсенал е пети с 44 точки, Съндърланд е 13-ти с 29.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки