Баварската машина прегази Шалке с 4:0 (ВИДЕО)

Байерн се откъсна на 15 точки пред шампиона Дортмунд

Баварската машина прегази Шалке с 4:0 (ВИДЕО)
Байерн тотално надигра Шалке и разгроми „миньорите” с 4:0 в 21-ия кръг на Бундеслигата. Със 17-ата си победа в шампионата баварците вече имат огромен аванс от 15 точки на върха пред шампиона Борусия (Дортмунд), който заема втора позиция.

Байерн наложи превес от самото начало, а Данте засече с глава центриране на Робен от корнер и накара Хилдебранд да лови. И Робен получи шанс с глава, но стреля много слабо.

В 18-ата минута Рибери технично се разходи из защитата на Шалке, но Марко Хьогер нескопосано го фаулира и направи дузпа. Давид Алаба прати Тимо Хилдебранд в грешния ъгъл и домакините поведоха с 1:0.

В 32-ата минута Ариен Робен беше фаулиран на удобна позиция. Бастиан Швайнщайгер изпълни перфектно прекия свободен удар, завъртя над стената и с помощта на гредата направи 2:0.

Лекцията на баварците се пренесе и във втората част. Робен получи в наказателното поле, центрира за Марио Гомес, който може би беше в засада, но върна за Давид Алаба и австриецът вкара втория си гол за 3:0 в 51-ата минута.

Робен бе изведен сам срещу Хилдебранд, но прехвърлящият му удар мина над вратата. Гомес после пропусна да се разпише и защитник изчисти в последния момент.

Защитата на Шалке беше неузнаваема. В 63-ата минута силен пас напред завари бранителите неподготвени, Робен овладя и пусна на празна врата за Марио Гомес, който вече нямаше как да сбърка – 4:0.

Юп Хайнкес направи тройна смяна и извади Швайнщайгер, Лам и Рибери, за да пусне Луис Густаво, Рафиня и Контенто.

До края „кралскосините” опитаха да стигнат поне до почетен гол, но така и не успяха.

Байерн е лидер с 54 точки, на 15 пред Борусия (Д). Шалке е девети с 29.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки