Саутхемптън шокира Манчестър Сити на "Сейнт Мерис" (ВИДЕО)

"Светците" надиграха английския шампион и заслужено се поздравиха с успех с 3:1

Саутхемптън шокира Манчестър Сити на "Сейнт Мерис" (ВИДЕО)

Английският шампион Манчестър Сити регистрира третото си поражение във Висшата лига от началото на сезона, след като тази вечер отстъпи с 1:3 като гост на Саутхемптън. Двубоят бе от 26-ия кръг на английското първенство, а след това поражение „гражданите” остават на 9 точки зад лидера Манчестър Юнайтед, който е и с мач по-малко. Утре „червените дяволи” приемат на „Олд Трафорд” отбора на Евертън.

Тимът на Роберто Манчини разочарова с представянето си в днешния мач на „Сейнт Мерис”, докато Саутхемптън изигра много добър мач и заслужено се поздрави с трите точки.

”Светците” започнаха по-силно в началните минути на двубоя и в 7-ата минута успяха да открият резултата. Джейсън Пънчън изведе Джей Родригес сам срещу Джо Харт, но вратарят на Манчестър Сити отрази изстрела на нападателя на домакините. Кълбото обаче се върна в Джейсън Пънчън, който го прати във вратата на „гражданите” – 1:0.

Саутхемптън продължи да се представя отлично и в 22-ата минута достигна до второ попадение, основна заслуга за което имаше вратарят на гостите Джо Харт. Рики Ламбърт отправи изстрел към вратата на Манчестър Сити, а стражът на „гражданите” първоначално улови кълбото, след което обаче го изпусна между краката си и притичалият Стивън Дейвис го довкара във вратата.

Малко след като изтече половин час игра от началото на двубоя, „светците” можеха да отбележат трети гол, но Джей Родригес, който стреля от няколко метра, не намери очертанията на вратата, като топката премина покрай лявата греда.

Манчестър Сити пък успя да вкара гол, реализирайки една от малкото си възможности през първата част. Това се случи в 39-ата минута, когато тимът на Роберто Манчини организира добра атака, а Давид Силва изведе на добра позиция Пабло Сабалета, който комбинира с Един Джеко, а той прати топката в мрежата на Артур Боруц.

Малко преди последния съдийски сигнал за първото полувреме домакините имаха претенции за дузпа. Джей Родригес се строполи на земята в наказателното поле след съприкосновение с Яя Туре, но реферът Мартин Аткинсън не посочи бялата точка.

Две минути след началото на второто полувреме „светците” имаха нови отлична възможност да отбележат гол. Рики Ламбърт подаде към Джейсън Пънчън, който стреля много силно, но топката премина високо над напречната греда.

Почти веднага след тази ситуация Саутхемптън поведе с 3:1. Това се случи, след като автогол си отбеляза Гарет Бари. Рики Ламбърт центрира кълбото в наказателното поле, а Бари, който не бе обезпокояван от никого, го засече в собствената си врата. В 55-ата минута Серхио Агуеро можеше да отбележи гол за „гражданите”, но Артур Боруц с отлична намеса спаси удара на аржентинеца.

До края на двубоя тимът на Роберто Манчини така и не намери начин да отбележи нови голове във вратата на Саутхемптън, като не създаде нищо по-опасно пред Артур Боруц. Домакините също не успяха да вкарат още попадения и така двубоят приключи с победа с 3:1 в полза на „светците”.

Това бе първи успех за Маурисио Почетино начело на Саутхемптън. До този момент испанският специалист имаше две равенства и една загуба като мениджър на „светците”. След днешната победа тимът от „Сейнт Мерис” се изкачи на 15-ото място в подреждането и вече е с актив от 27 точки, като е на 6 пункта от зоната на изпадащите.

Саутхемптън 3:1 Манчестър Сити
7’ 1:0 Пънчън
22’ 2:0 Дейвис
39’ 2:1 Джеко
49’ 3:1 Бари (автогол)

Състави:


Саутхемптън: Боруц, Клайн, Йошида, Шнейдерлин, Фокс (Ричардсън 71’), Хоойвелд, Дейвис (Уорд-Праус 80’), Корк, Пънчън (Лалана 61’), Ламбърт, Родригес;

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Гарсия, Клиши, Яя Туре, Лескът (Коларов 66’), Насри (Милнър 56’), Джеко, Бари, Агуеро, Силва (Майкон 73’).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки