Мали излъга Гана с 3:1 в малкия финал (ВИДЕО)

"Черните звезди" направиха огромни грешки в защита и изпуснаха дузпа, Мали зае третото място

Мали излъга Гана с 3:1 в малкия финал (ВИДЕО)
Мали победи Гана с 3:1 в малкия финал за Купата на Африканските нации и спечели бронзовите медали в турнира. Малийците бяха разгромени с 1:4 от Нигерия в полуфинала, но надхитриха „Черните звезди” в мача за третото място.

Така Мали зае второ поредно трето място в турнира, след като и в предишното издание остана в подножието на върха. Сушата на Гана продължава и отборът няма титла на Африка вече 31 години.

Дъждът на стадион „Нелсън Мандела Бей” в Порт Елизабет направи действията на терена непредвидими.

По трибуните останаха много празни места, а на терена мачът започна с атаки и към двете врати.

Мамаду Самаса стреля добре по диагонала, но ганайският вратар Дауда спаси. После Асанте намери Асамоа Гиан, но Диаките също се изяви добре и лови.

В 21-ата минута Адама Тамбура проби по левия фланг и центрира, а Мамаду Самаса с плонж засече в мрежата за 1:0 в полза на Мали.

Гана можеше да изравни веднага, но Квадво Асамоа стреля неточно след пас на Асанте. Уакасо стреля силно от 20-ина метра, но Диаките се намеси на ниво.

Минута преди почивката Самаса изпревари вратаря на Гана, но ударът му чукна гредата и излезе в аут.

Две минути след почивката Мали удари втори път. Кулибали пусна ниско от фланга към дузпата и звездата на отбора Сейду Кейта покачи на 2:0.

В 57-ата минута Гана получи много спорна дузпа за игра с ръка на защитник, като сякаш игра с ръка нямаше. Уакасо обаче изпълни ужасяващо дузпата и прати над вратата. Пропускът бе факт, а любопитното в случая е, че това бе четвърта дузпа за ганайците в турнира.

Кейта вкара нов гол за Мали, но той бе отменен правилно заради засада.

8 минути преди края Квадво Асамоа, който играе за Ювентус, стреля силно от голяма дистанция, топката промени траекторията си в последния момент и заблуди вратаря Диаките за 2:1.

В добавените 4 минути Гана тръгна напред, но Сигамари Диара вкара нов гол за Мали от воле по диагонала и сложи точка на спора – 3:1.

Мали завършва на трето място, Гана - на четвърто. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки