Дел Потро за Гришо: Скоро той ще бъде №1 в света

"Той е млад и много добър състезател"

Дел Потро за Гришо: Скоро той ще бъде №1 в света

Хуан Мартин дел Потро засипа с похвали най-добрия български тенисист Григор Димитров. Двамата се срещнаха за първи път в двубой от полуфиналите на силния турнир в зала в Ротердам (АТР 500), а латиноамериканецът се наложи с 6:4, 6:4.

За Григор Димитров това бе общо пето участие на 1/2-финал в турнири на ATP, като хасковлията имаше шанс да достигне и втория си финал до момента.

Българският тенисист даде всичко от себе си, за да достигне финалния мач, но два пробива на Дел Потро се оказаха решаващи за крайната развръзка на дуела.

Въпреки поражението, Гришо отново показа силен тенис в голяма част от срещата, което и не остана незабелязано от аржентинеца.

"Много съм щастлив, че успях да преодолея (Григор) Димитров", заяви Дел Потро след двубоя. "Той е млад и много добър състезател. Съвсем скоро ще бъде №1 в света.”

В понеделник Гришо ще запише ново рекордно класиране в ранглистата на АТР. Българинът спечели 180 точки от надпреварата в Ротердам, които се очаква да го изстрелят до рекордното за него, а и за страната ни, 33-о място в мъжкия тенис.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки