ЦСКА загря за старта на пролетния дял с пестелива победа над Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Серж Нюанджи отбеляза единственото попадение на "Българска армия", Варела и Делев с добри изяви за "червените"

ЦСКА загря за старта на пролетния дял с пестелива победа над Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на ЦСКА победи Монтана с 1:0 в приятелска среща, играна на „Българска армия”, която бе и генерална репетиция за двата тима преди старта на пролетния дял на шампионата.

 

Единственото попадение за „червените” отбеляза Серж Нюанджи в 48-ата миунта.

 

 

Двубоят протече в тренировъчно темпо пред опустялите трибуни на стадиона в „Борисовата градина”. Феновете не бяха допуснати да наблюдават срещата заради „усилените ремонтни дейности”, каквато бе и изтъкнатата причина от страна на ръководството.

 

Отлични впечатления с играта си за „армейците” през първата част оставиха новите попълнение Игнасио Варела и Мартин Камбуров. Уругваецът се отчете с няколко добри пробива, при които си пролича неговата техника и бързина.


След почивката в игра за ЦСКА се появи и повторно завърналия се на „Армията” Спас Делев, който показа огромно желание и хъс и веднага повлия на играта на своя тим.

 

Така се стигна до 48-ата минута, когато центриране отляво намери непокрития в наказателното поле на Монтана Серж Нюанджи, който нямаше как да сбърка от непосредствена близост.

 

В следващите минути и двата тима прибегнаха до редица смени, което се отрази и на качеството на играта.

 

В самия край на срещата гостите можеха да стигнат до равенството, но удар на резервата Боян Гайтанов от близко разстояние попадна право в тялото на Томаш Черни.

 

Отборът на ЦСКА започва втория дял от шампионата идната седмица срещу Литекс, като „червените” се надяват дотогава стадионът им да има лиценз и да посрещнат „оранжевите” в Борисовата градина. 







--------------------------------------------------------------------------

 

Стартови състави:

ЦСКА:
12. Томаш Черни, 4. Михаил Венков, 8. Лукас Саша, 11. Иван Бандаловски (к), 14. Серж Нюанджи, 17. Анисе, 19. Апостол Попов, 22. Мартин Камбуров, 28. Игнасио Варела, 66. Пламен Крачунов, 99. Нджонго Присо

Резерви: 1. Анатоли Господинов, 85. Божидар Стойчев, 3. Петър Витанов, 7. Спас Делев, 10. Сержиньо, 15. Станко Йовчев, 18. Ивайло Чочев, 21. Венцислав Василев, 25. Ангел Грънчов, 30. Васил Попов, 45. Григор Долапчиев, 55. Илияс Кириакидис


Старши треньор: Миодраг Йешич


Монтана:
1. Христо Иванов, 3. Иван Михов, 7. Йордан Тодоров, Димитър Илиев (к), 9. Владислав Златинов, 14. Антон Личков, 20. Мартин Ковачев, 21. Фарес Брахими, 22. Антон Костадинов, 23. Даниел Младенов, 25. Мартин Дечев


Резерви: 12. Веселин Цветков, 5. Мартин Сечков, 10. Атанас Чепилов, 11. Илиян Илиев, 13. Милен Лахчев, 16. Владимир Мичев, 17. Георги Пашов, 18. Славчо Шоколаров, 19. Венцислав Ангелов, 26. Петър Станев


Старши треньор: Атанас Джамбазки 
------------------------------------------------------------------------

СРЕЩАТА ПО МИНУТИ:

 

90' КРАЙ НА МАЧА

 

90' Кириакидис намери Спас Делев с дълъг пас. Нападателят преодоля бранител на Монтана, след което отправи силен удар от 18 метра, но прати кълбото над вратата.  


86'
Боян Гайтанов като по чудо не изравни резултата, след като негов удар от непосредствена близост попадна право в тялото на Черни.

 

84' Стахотно подаване на Спас Делев намери Сержиньо в наказателното поле на Монтана, но последвалият удар бе разочароващ.

 

79' Венцислав Иванов отправя силен удар от далечна дистанция, след който топката преминава високо над напречната греда на вратата на ЦСКА.

 

75' Нови три смени в състава на "червените". В игра влизат Петър Витанов, Сержиньо и Григор Долапчиев за сметка на Анисе, Камбуров и Варела.

 

73' И двата тима извършиха по няколко смени. За ЦСКА в игра влязоха Ивайло Чочев, Илияс Кириакидис и Васил Попов вместо Анисе, Саша и Нюанджи. За Монтана на терена се появиха Венцислав Иванов, Милен Лахчев и Мартин Сечков. 

 

69'  Спас Делев пробва да намери Мартин Камбуров в наказателното поле, но топката дойде малко дълга за последния и напусна в аут.

 

67' Центриране на Миахил Венков отляво намери Спас Делев в пеналтерията на Монтана. Завърналият се на "Българска армия" нападател изпревари бранител на гостите и успя да засече топката, но я прати на метър вдясно от вратата.

 

65' Мартин Ковачев отправя удар с глава след центриране от корнер в наказателното поле на ЦСКА, но стреля неточно, над напречната греда.

 

64' Владимир Мичев влиза на мястото на капитана на гостите Димитър Илиев.

 

59' Георги Пашов заменя Антон Личков в тима на Монтана

 

58' Силен удар на Камбуров от 20-ина метра попада право в тялото на бранител на гостите. 

 

55' Нови две смени в състава на ЦСКА. Централните бранители Апостол Попов и Пламен Крачунов отстъпват местата си на Венци Василев и Ангел Грънчов.

 

48' ГОООЛ за ЦСКА! Серж Нюанжди открива резултата на "Българска армия", след като получи топката отляво в наказателното поле и с удар от десетина метра ниско по тревата не остави никави шансове на Христо Иванов.

 

47' Делев имаше възможност да се разпише само минута след като се появи на терена, засичайки с глава центриране на Бандаловски отдясно, но стражът на гостите отрази удара.

 

46' Една смяна в състава на ЦСКА на полувремето. Спас Делев заменят Нджонго Присо. Славчо Шоколаров, Илиян Илиев и Атанас Чепилов влизат в игра за Монтана.

46' ЗАПОЧНА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

 

45' КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ

 

44' Хубав пробив на Варела отдясно в наказателното поле завърши с остро центриране към точката на дузпата, но там нямаше негов съотборник, който да нанесе удар по посока на вратата.

 

42' Центриране на Присо отляво довежда до поредния ъглов удар в полза на домакините. И този път "червените" не съумяха да се възползват от изпълнението на корнера.

 

41' Даниел Младенов опита пробив по дясното крило, но без резултат. Бившият футболист на Левски и Черноморец нахлу отдясно в наказателното поле, след което загуби топката. 

 

36' Апостол Попов засече с глава отлично центриране на Саша от ъглов удар, но стреля неточно, над вратата.

 

34' Саша пробва удар от далечна дистанция, но прати топката над напречната греда. 

 

32' Два последователни корнера в полза на ЦСКА. Нищо опасно след изпълненията на Варела.

 

27' Присо нахлу на скорост отляво в наказателното поле на гостите, но точно преди да центрира, Мартин Дечев му отне кълбото с чист шпагат и изчисти в корнер. Нищо интересно след изпълнението.

 

25' Нюанджи бе изведен зад гърба на отбраната на Монтана, но страничният рефер маркира засада.

 

22' Бандаловски печели корнер след едно от марковите си включвания по дясното крило. След изпълнението на ъгловия удар Апостол Попов пробва изстрел от десетина метра, но топката преминава встрани от вратата. 

 

19' Удар на Влади Златинов от дъгата на наказателното поле преминава встрани от вратата на ЦСКА.

 

15' Домакините са по-активни в последните минути. Натискът на ЦСКА обаче не дава резултат до този момент. Монтанчани пък са много добре организирани в отбрана и дебнат всяка възможност за контраатака.

 

13' Центриране на Саша от статично положение не намери негов съотборник в наказателното поле на Монтна, след като бранител на гостите изчисти в корнер. След изпълнението топката попадна във Варела, който центрира към Нюанджи, но не последва нищо опасно.
 

12' Гостите отправят първи точен удар в очертанията на вратата на ЦСКА. Владислав Златинов пробва своя мерник от пряк свободен удар, но топката попадна право в ръцете на Черни. 


10'
Центриране на Саша от пряк свободен удар отдясно бе засечено с глава от Нюанджи, след което топката премина на педя вдясно от вратата.


9' Варела пробва да изведе Нюанджи в наказателното поле на Монтана, но Христо Иванов излезе предвидливо и улови топката.


8' Равностойни начални минути на двубоя. Играта е предимно в централната част на терена. 

 

6' Пряк свободен удар в полза на ЦСКА в близост до наказателното поле. След центрирането на Саша, топката прехвърли купа от играчи в пеналтерията и напусна очертанията на терена в аут.

 

3' Гостите опитаха атака по левия фланг. Брахими напредна по крилото и пробва да изведе Владислав Златинов в наказателното поле, но напателят на монтанчани изгуби владение над топката.


 1' Начало на мача


0'
Всичко е готово за началото на контролната среща. Поради ремонтните дейности, които текат на стадион "Българска армия", проверката е закрита за фенове. Контузеният Марсиньо ще наблюдава срещата от журналистически ложи. Компания ще му прави и бившият халф на "червените" Маркиньош.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки