Няма причина, която да ме накара да напусна ЦСКА, отсече Йешич

"Въобще не ме интересува кой как се казва! За мача с Черноморец ще има промени и някои от тях ще бъдат болезнени"

Няма причина, която да ме накара да напусна ЦСКА, отсече Йешич

Записалият загуба с 0:2 от Литекс в своя повторен официален дебют начело на ЦСКА сръбски наставник Миодраг Йешич коментира поражението на „червените” в първия пролетен кръг от „А” група и обясни защо през второто полувреме замени двамата най-креативни играчи на „армейците” – Мишел Платини и Игнасио Варела.

„В първия си официален мач начело на ЦСКА исках да видя някои неща и да се уверя в тях, така че от една страна е добре, че се получи тази загуба. След този резултат имам по-ясна визия за бъдещето”, сподели Йешич в ефира на бТВ.

„Аз искам да се извиня на всички почитатели на ЦСКА, защото съм отговорен за поражението, тъй като именно аз избрах тези титуляри. Те обаче скоро ще се уверят, че ние ще вървим напред и ще ставаме все по-силни. 

Трябва да си призная, че преди срещата имах една голяма дилема и точно заради нея отстъпихме в тази среща. Аз знам защо загубихме от Литекс. Нека признаем обаче, че срещу нас имаше един отлично организиран в дефанзивен план отбор, на когото ние сами подарихме два гола.

Иначе не бих казал, че защитата е най-слабата ни зона. Да, имаше някои грешки, но те не бива да се повтарят. Мога да позволя на всеки техническа грешка, но не и тактическа, а срещу Литекс допуснахме 2-3 такива.

Аз вече казах, че този, който повтори грешките си, ще бъде или на пейката или на трибуните. Въобще не ме интересува кой как се казва. Всеки следващ мач искам да има повече агресия и да се представяме все по-добре.

За следващия двубой, срещу Черноморец, ще има промени в отбора, някои от тях ще бъдат болезнени. Може би някои от играчите не разбират напълно какво означава ЦСКА, тъй като в противен случай нямаше да се получи този резултат.

Затова и през втората част умишлено замених Платини и Варела. Причината е, че при резултат 1:0 за Литекс имахме доста възможности да изравним. В началото на втората част също можехме да изравним, но в крайна сметка не си използвахме шансовете.

След второто попадение ми стана ясно, че много трудно ще спечелим този мач, а знаете, че Варела дойде по-късно в нашия тим и вече бе дал най-доброто от себе си. Затова реших да не губя ценен играч за следващия мач и го замених. Същото се отнася и за Платини, тъй като аз реших да запазя двамата за следващия ни мач. Вече трябва да се концентрираме върху турнира за Купата на България. Няма да вдигнем ръце от първенството, но приоритет ни е купата”, каза сърбинът, който бе попитан дали се чувства спокоен за своя пост на „Българска армия”.

„Където и да работя аз се чувствам спокоен, защото аз работя почтено и с достойнство своята работа. Не искам да коментирам проблемите между феновете и шефовете на ЦСКА.

Жал ми е за публиката и за играчите, които се раздадоха напълно срещу Литекс, защото имаше и такива. След този резултат няма причина, която може да ме накара да напусна ЦСКА”, категоричен бе Йешич, а впоследствие отговори така на въпроса защо никога не изговаря името на големия съперник на „червените” – Левски:

„Да, мога да кажа, че никога не съм изговарял това име. Наричам ги „синия лагер” или „вечния враг”.

В края на разговора сърбинът разкри и каква е разликата в сегашната обстановка в ЦСКА спрямо онази, в която той работи през 2005 година, когато стана шампион с „армейците”:

„Разликата е огромна. Не бих казал, че това се отнася за качеството на отбора. Става въпрос по-скоро за организацията. Надявам се скоро да се решат тези проблеми. Вече всичко ни е ясно, имам визия за клуба и ще видите, че скоро нещата ще тръгнат в правилната посока.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки