Байерн с трудно 1:0 над Хофенхайм (ВИДЕО)

Марио Гомес носи успеха на баварците

Байерн с трудно 1:0 над Хофенхайм (ВИДЕО)
Отборът на Байерн (Мюнхен) продължава да крачи уверено към титлата, след като днес се наложи с минималното 1:0 над тима на Хофенхайм. Срещата се игра на стадион "Райн-Некар Арена" и бе от програмата на 24-ия кръг на германската първа Бундеслига.
 
Двубоят започна с домакински натиск, от който обаче домакините не успяха да се възползват. Уилямс успя да нанесе няколко опасни удара, но без резултат.
 
Постепенно баварците изравниха играта и в 38-ата минута Жером Боатенг открадна топката след грешка в центъра на терена на халф на домакините и намери Франк Рибери. Французинът отклони с глава към Гомес, който не сбърка за 1:0.
 
През втората част най-сериозното положение за домакините се откри пред Шрьок в 67-ата минута, ала ударът му бе спасен от Щарке, който в този мач пазеше вратата на Байерн. 
 
След това Швайнщайгер опита на два пъти късмета си от фаулове, ала за негово нещастие ударите му намираха гредите на Хофе. 
 
Две минути преди края на срещата Алаба нанесе много силен удар, но Гомеш отново не допусна втори гол.
 
С победата си мюнхенци продължават да поддържат дистанцията от 17 точки пред втория Борусия (Дортмунд), а Хофенхайм вече заема предпоследно място, след като вчера Аугсбург успя да победи Вердер (Бремен) с 1:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки