Тотнъм постави на колене Арсенал в дербито на Северен Лондон (ВИДЕО)

"Шпорите" надвиха "артилеристите" с 2:1 на "Уайт Харт Лейн"

Тотнъм постави на колене Арсенал в дербито на Северен Лондон (ВИДЕО)

Тотнъм спечели с 2:1 дербито на Северен Лондон срещу Арсенал. Мачът бе от 28-ия кръг на английската Висшата лига и се игра на „Уайт Харт Лейн”. Така след тази победа „шпорите” се откъснаха на цели седем точки пред „артилеристите”, като в момента тимът на Андре Вияш-Боаш заема 3-ото място в подреждането и има 54 точки, докато отборът на Арсен Венгер е 5-ти с 47.

Арсенал бе по-активен в началните минути и в 7-ата Оливие Жиру нанесе изстрел с глава, но Уго Лорис внимаваше и спаси. Само 3 минути по-късно френският нападател на „артилеристите” имаше нова възможност да открие резултата, но ударът му бе блокиран от Ян Вертонген.

Домакините успяха да излязат с гол напред, реализирайки първата си по-сериозна възможност пред Войчех Шчесни. „Шпорите” поведоха с 1:0 в 37-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон изведе по чудесен начин Гарет Бейл зад отбраната на „артилеристите”, а уелсецът прати кълбото покрай вратаря на гостите и то се оплете в мрежата.

Само 2 минути по-късно авансът на Тотнъм се увеличи на две попадения. Скот Паркър изведе с отличен пас Аарън Ленън сам срещу Войчех Шчесни, а англичанинът преодоля вратаря и на празна врата реализира гол за 2:0. При този резултат дойде и почивката на мача.

Арсенал върна едно попадение в 51-ата минута, когато Тио Уолкът центрира от свободен удар, Пер Мертезакер засече в наказателното поле, а кълбото сякаш се докосна и до главата на Гарет Бейл, след което се оплете в мрежата на домакините. Малко преди да изтече час игра от началото на мача, Бейл можеше да отбележи втория си гол в мача, но от няколко метра прати кълбото високо над вратата след центриране на Гилфи Сигурдсон. В 70-ата минута самият Сигурдсон бе изведен на чиста позиция, но вместо да стреля, реши да подава и Пер Мертезакер изчисти в корнер.

Малко след това Войчех Шчесни се справи с удар на Гарет Бейл, а до последния съдийски сигнал на срещата Арсенал се опита да изравни, но така и не достигна до втори гол, въпреки че в самия край на редовното време Тио Уолкът стреля, а топката премина в близост до дясната греда.

Така Тотнъм надви Арсенал с 2:1. В момента „шпорите” са на 2 точки зад шампиона Манчестър Сити, който обаче има мач по-малко. Утре „гражданите” гостуват на Астън Вила.

Състави:

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Доусън, Асу-Екото, Уокър, Ленън (Галас 90+7’), Дембеле (Ливърмор 88’), Паркър, Бейл, Сигурдсон, Адебайор (Дефоу 67’);

Арсенал: Шчесни, Мертезакер, Вермаелен, Начо Монреал, Дженкинсън (Росицки 60’), Артета (Подолски 77’), Кацорла, Уилшър, Рамзи, Уолкът, Жиру.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки