"Касапина от Билбао" пое Екваториална Гвинея

Бившият испански национал Андони Гойкоечея беше назначен за национален селекционер на африканската страна

"Касапина от Билбао" пое Екваториална Гвинея

Бившият испански национал Андони Гойкоечея беше назначен за национален селекционер на африканската страна Екваториална Гвинея днес три седмици преди мача с Кабо Верде от Световните квалификации. Това обявиха днес футболните шефове на страната от Западна Африка.

 

Известен с прякора Касапинa от Билбао заради бруталните фаулове срещу Диего Марадона и Бернд Шустер по време на кариерата си, 56-годишният Гойкоечея наследи на поста бразилеца Жилсон Пауло, чийто контракт изтече в края на миналия месец. 
 

Той има 39 мача за Испания, а също така е бил помощник на Хавиер Клементе в националния отбор на Испания на Световното първенство през 1994-а година. Като старши е тренирал Саламанка, Компостела, Нумансия, Сантандер и Райо Валекано. Назначението му в Африка е първото извън Испания.
 

Екваториална Гвинея направи впечатление с добри резултати в последните години, но в женските отбори няколко пъти имаше съмнения, че са включени и юноши. Генералният секретар на ФИФА Жером Валке пък заяви, че предстои разследване на участието на няколко бразилски играчи в националния отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки