Рома с трета поредна победа след 3:1 над Дженоа (ВИДЕО)

Тоти с 225-и гол за "вълците", изравни се с Нордал

Рома с трета поредна победа след 3:1 над Дженоа (ВИДЕО)
Отборът на Рома продължава възхода си след уволнението на Зденек Земан, след като тази вечер записа трета поредна победа, надигравайки с 3:1 състава на Дженоа. Срещата се игра на стадион "Олимпико" и бе от програмата на 27-ия кръг на италианската Серия "А".
 
Двубоят започна отлично за столичани, които излязоха напред в резултата в 16-ата минута, когато емблемата на клуба Франческо Тоти бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Бово срещу Де Роси. 
 
Това бе 225-то попадение за Принца на Рим с екипа на "вълците", с което той се изравни на второто място във вечната голмайсторка листа на Серия "А" с шведската легенда Гунар Нордал. 
 
"Грифоните" обаче се оживиха след това попадение и в 42-ата минута възстановиха статуквото след гол, отново от дузпа, на Бориело.
 
През втората част обаче Рома натисна противника и напълно заслужено стигна до победата. В 58-ата минута 18-годишният Алесио Романьоли се разписа с глава след центриране от корнер на Франческо Тоти. Това беше първи гол за роденият през 1995 година юноша на Рома.
 
В 78-ата минута Кучка от състава на гостите получи втори жълт картон след спречкване с капитана на домакините Франческо Тоти, който също бе официално предупреден. Една минута преди края Симоне Перота вкара за 3:1, като асистенцията отново беше на Франческо Тоти.
 
След успеха "вълците" се изкачиха на 7-о място във временното класиране с актив от 43 точки, на 4 зад 5-ия Интер. Гостите от Генуа пък са 17-и с 26 точки, на 5 от зоната на изпадащите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки