Търново прави Етър 2

"Ня­ма да оставим Велико Търново без футбол", обяви кметът Даниел Панов

Търново прави Етър 2
„Велико Търново на­есен ще има отбор и школа, няма да допус­нем в града да няма футбол", заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов. Той да­де старт на подмяната на тревното покритие на стадион „Ивайло", която ще продължи 3 месеца. 600 000 лева струва ремонтът, а още 200 000 лева са предвидени за отоп­лителна и поливна система. Следващият етап пък са нова писта и електрическо освет­ление. Заради ремон­та Етър се изнесе напролет в Сливен, а бъдещето му във Ве­лико Търново засега не е ясно заради обтегнатите отношения с общината и феновете.
 
„От септември насам нямаме никаква яснота за финансово­то състояние на клуба и какви са задължени­ята му. Уволниха Цан­ко Цветанов, взимат основно чужди играчи - не можем да се ме­сим в това, но няма да участваме в съдру­жие, в което няма фи­нансова яснота. Не е виновен кметът, че Етър не си плаща сметките и заплатите", коментира Даниел Па­нов.
 
Той заяви, че общи­ната ще изчака края на сезона, за да се ви­ди в каква посока вър­ви клубът и дали ще получи лиценз за до­година, а през това време ще бъде обно­вен стадионът.
 
„Ще изчакаме раз­витието на нещата, но имаме решение и ня­ма да оставим Велико Търново без футбол", заяви кметът.
 
„Виолетовата" агит­ка вече се обяви за ремонта на стадиона и е на мнение отборът да не се връща във Велико Търново, фе­новете дори отпразну­ваха с шампанско на­чалото на реконструк­циите.
 
В същото време сто­тина великотърновци пропътуваха пътя до Сливен, за да подкре­пят тима в мача с Монтана. Треньорът Сердар Даят пък зая­ви, че отборът е на Велико Търново, и съ­жалява, че повече зрители не са успели да изживеят радостта от победата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки