Ювентус победи отново Селтик и чака съперник в топ 8 на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Матри и Куалярела се разписаха в безпроблемен реванш за "Старата госпожа"

Ювентус победи отново Селтик и чака съперник в топ 8 на Европа (ВИДЕО+СНИМКИ)
Италианският шампион Ювентус победи Селтик за втори път след 2:0 в Торино и се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. След убедителното 3:0 в Глазгоу, „Старата госпожа” спечели отново голове на Матри в средата на първата част и Куаляреал през втората. С общ резултат 5:0 Ювентус продължава напред.

За "бианконерите" това бе 18-ти пореден мач бе загуба в Европа. Последното поражение е от 2010 година от Фулъм в Лига Европа.

Конте спази обещанието за ротацията в състава. Киелини, Асамоа, Джовинко и Вучинич останаха резерви, а Маркизио липсваше. Матри и Куалярела водеха атаката, Пелузо и Падоин оперираха по двата фланга, а младият Лука Мароне получи доверие да застане в сърцето на отбраната пред капитана Буфон.

Селтик разчиташе на Самарас и Хупър в предни позиции, но задачата изглеждаше непосилно заради тежката загуба в първия мач с 0:3.
През първата част Ювентус играеше рационално, без да се стреми да владее топката възможно най-много както обикновено. В резултат Селтик имаше 61% владеене на топката  до почивката, но домакините бяха тези, които вкараха.

Ювентус беше в серия от 17 мача без загуба в евротурнирите и търсеше 18-ти мач без поражение. „Старата госпожа” предпочете да пести сили, като остави Селтик повече да владее топката и дебнеше на контра.

Крис Комънс пусна за Ледли, но ударът на халфа мина близо до вратата при първата реална голова заплаха в 21-ата минута.

Куалярела не успя да намери Матри при бърза контра, но в 24-ата минута атаката се получи и „бианконерите” дадоха повод за празненства на стадиона.

Бардзали отне топката от Хупър, подаде за Куалярела, чийто шут по диагонала бе избит, ала Матри бе на точното място, за да вкара в десния долен ъгъл отблизо за 1:0. Това бе едва втори гол за Матри в Шампионската лига.

Буфон предотврати бърз изравнителен гол и спаси удар на Комънс, който бе отклонен от Хупър, но италианският страж показа рефлекс и извади положението.

Самарас центрира добре, но Хупър не успя да се разтегне достатъчно, за да засече.

Центриранията към вратата на домакините следваха едно след друго, но рядко носеха заплаха. При едно такова Каял насочи в центъра на вратата, но слабо право в ръцете на Буфон.

Видал едва не удвои след бърза атака, но Форстър също се справи и отрази ниския му шут. Преди това чилиецът имаше още един шанс, но реши да стреля веднага след извеждащ пас на Куалярела и прати над целта.

През втората част Ювентус си играеше на котка и мишка със своя противник.

Матри чукна елегантно за Куалярела в наказателното поле, последният стреля веднага, но в обсега на Форстър, който спаси.

Амброуз трябваше да изравни в 58-ата минута, когато бе оставен сам след корнер на Мългрю, но прати над вратата.

Интригата свърши в 65-ата минута, когато Фабио Куалярела вкара своя 4-ти гол в турнира този сезон. Пирло намери включилия се на скорост Видал с един от фирмените си пасове зад защитата, чилиецът укроти и пусна на празна врата за Куалярела, който лесно се разписа за 2:0.

Ледли изведе Комънс отляво, но шутът бе неточен и мина над вратата.

Видал и Пирло получиха почивка, а Конте пусна Исла и Джакерини на техните места 20-ина минути преди края.

Ювентус съвсем спокойно изчака до края на мача, а Селтик не стигна до почетен гол.

Италианският шампион ще узнае своя съперник на четвъртфинал на жребия, който ще се тегли на 15 март (петък) в Нион. 

Ювентус - Селтик 2:0 (общ резултат 5:0)
1:0 Матри '24
2:0 Куалярела '65

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки