Волейболни фенове: Любо Ганев не бива да е спортен министър

Привържениците посочват конкретни прегрешения на Ганев

Волейболни фенове: Любо Ганев не бива да е спортен министър
В писмо до Президента, изпратено днес, група волейболни фенове, т. нар. „негодници“, изразиха острата си позиция срещу спряганата възможност бившият волейболист и настоящ зам.-президент на БФВ Любо Ганев да заеме краткосрочния пост на спортен министър в служебния кабинет. Споделяйки мнението, че самото тиражиране в медиите на подобна възможност поражда възмущение в обществото, волейболните фенове, водещи битка с настоящето ръководство на БФВ, излагат факти и доводи, обясняващи тази негативна реакция. 

На първо място е посочена обвързаността на Ганев с федерацията по волейбол, чието сегашно ръководство, част от което е и той, бе уличено в редица законови нарушения и злоупотреби, включително бе заставено да плати 72 000 лв. глоби заради нарушения на Закона за обществените поръчки. Самият Ганев е получил чрез фирмата „Кей Дифужън спорт“ над 137 000 лв. държавни средства, изплатени му от април 2009 до октомври 2011. за осигуряване на екипировка, отново без възлагане на обществена поръчка. В същия период Любо Ганев е бил съдружник във фирмата, след което се е оттеглил, а скоро след това същата е обявена в несъстоятелност. Името му отново е намесено тази есен в скандалната първа обществена поръчка на БФВ, в чието обявление е преписан дословно каталога та фирмата, чийто представител за България е Ганев.

Според „негодниците“ сегашният публичен образ на Ганев е далеч от имиджа му на волейболна легенда. Многобройните компрометиращи снимки и изказвания в интернет и в медийното пространство не могат да бъдат пример за подражание, още по-малко прилягат на лице с амбиции за министерски пост. Цитира се и една от последните телевизионни изяви на Любо Ганев във връзка с протестите, където в ефир той споделя съмнения относно разумността на исканията на протестиращите и негативните си нагласи към протестите като форма на обществено изразяване. Тази му позиция – заявяват феновете – не го поставя в положение на човек, бизнесмен, деятел или какъвто и да е, който да спечели доверието на хората в настоящия момент.

В писмото си фейсбук-групата апелира за избиране на компетентен, прозрачен и отговорен професионалист, който да е в състояние да разпореди безпристрастно и обективно извършване на планираната проверката на федерацията, въз основа на която да се прецени дали допуснатите нарушения позволяват продължаване на лицензията й, без да се пораждат, както досега, съмнения за прикриване на злоупотреби и действия, защитаващи лични интереси. Нещо, което нито г-н Ганев, нито който и да е друг кандидат с опетнена репутация биха могли да гарантират на обществото.

Приложено: Писмо до Президента на Република България - ТУК!    
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки