„Смърфовете” подхлъзнаха децата на Стоичков в Ловеч (ВИДЕО)

Литекс пропусна да се доближи на 5 точки от Левски след равенство 2:2 с Локо Пловдив

„Смърфовете” подхлъзнаха децата на Стоичков в Ловеч (ВИДЕО)

Отборите на Литекс и пловдивският Локомотив завършиха наравно 2:2 в мач от 17-ия кръг на „А” група „News 7 футболно първенство”.

 

Ловчанлии откриха резултата чрез Исмаил Иса още в 9-ата минута, преди Рангел Абушев да изравни в 29-ата. Георги Миланов обаче отново даде преднина на „оранжевите” в 38-ата минута. В крайна сметка резервата на пловдивчани Диего Фераресо оформи крайното 2:2 в 76-ата минута след груба грешка на младия Симеон Славчев, който се подхлъзна на мокрия терен.

 

Възпитаниците на Христо Стоичков имаха игрово преимущество през по-голямата част от двубоя и могат да съжаляват, че не стигнаха до трите точки.

 

От своя страна „железничарите” разчитаха главно на контраатаки и добра организация в отбрана.

 

Домакините стигнаха до попадение още в 9-ата минута след като Георги Миланов изведе Исмаил Иса очи в очи с Йордан Господинов и нападателят на ловчанлии не сбърка.

 

Тимът на Литекс продължи да доминира след попадението, но така и не стигна до нова сериозна опасност пред стража на гостите.

 

С течение на времето „черно-белите” придобиваха увереност в разиграванията и при едно центриране отдясно в 29-ата минута успяха да успят отбраната на ловчанлии, след като Рангел Абушев засече с глава подаването на Атанас Атанасов.

 

Радостта на гостите трая само девет минути след като в 38-ата минута страхотен изстрел на дебютанта Ванжер от границата на наказателното поле разтресе дясната греда на вратата, след което топката се върна в Георги Миланов, който с безпощаден удар с левия крак от 18 метра не остави шансове на Господинов. И при изстрела на Миланов топката срещна гредата, но този път страничният стълб не помогна на стража на гостите.

 

Домакините започнаха по-активно и втората част, но не съумя да се възползва от игровото си преимущество.

 

Отлична възможност за трети гол се откри пред Исмаил Иса, който стреля от малък ъгъл, но благодарение на Йордан Господинов резултатът се запази.

 

Така, когато по всичко изглеждаше, че ловчанлии ще запишат нов успех и ще се доближат само на 5 точки от втория в класирането Левски, дойде злощастната за Симеон Славчев 76-а минута. Младият бранител на ловчанлии си изпати от хлъзгавия терен в Ловеч и поднесе на тепсия топакта на Диего Фераресо в наказателното си поле, а за резервата на гостите не бе трудно да изравни резултата от близко разстояние.

 

Малко по-късно „оранжевите” като по чудо не излязоха отново напред в резултата, но фрапантен пропуск на Стеньо Жуниор от непосредствена близост запази равенството.

 

В заключителните минути домакините имаха претенции за грешно отсъдена засада срещу Исмаил Иса, след като последен с топката бе играл футболист на Локомотив.

 

С това равенство Литекс си върна третата позиция в класирането с актив от 33 точки, но пропусна да се доближи до „сините”. За Локо Пловдив пък точката е добре дошла. „Смърфовете” са шести с 28 точки.

 

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки