"Ариана" представи кампанията си за 2013-а година (ВИДЕО+СНИМКИ)

Краси Балъков ще е лица на Ариана Аматьорска лига през новия сезон

"Ариана" представи кампанията си за 2013-а година (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Четвъртото  издание на Ариана Аматьорска Лига дава заявка да бъде най-мащабното футболно събитие, организирано досега от водещата марка бира в България. Турнирът ще се проведе в 13 града и ще даде възможност на стотици аматьорски футболни отбори да се борят за голямата награда – двубой срещу шампиона на България. На пресконференция в София днес организаторите представиха новостите на надпреварата през 2013 г., а посланикът на Ариана Аматьорска Лига 2013 Красимир Балъков прие предизвикателството да помага за развитието на аматьорския футбол в България. Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев също подкрепи инициативата и си пожела през юли неговият тим да играе отново с шампиона на турнира.
„Имаме желанието  да превърнем Ариана Аматьорска Лига в най-голямата надпревара за аматьорски футбол в България. Като най-продавана марка бира в страната,  Ариана следва да отговори на очакванията на хилядите си фенове. Всяка година даваме възможност на повече състезатели да се включат в надпреварата. През годините доказахме, че залагаме на качеството и че аматьорският футбол може да се случва на професионално ниво.” – коментират от маркетинг екипа на марката. „С удоволствие приех поканата на Ариана да бъда посланик на турнира, защото знам, че спортът променя хората. През 94-та доказахме това, надявам се да успея да насърча повече фенове да се включат в Ариана Аматьорска Лига тази година” – добави футболната легенда Красимир Балъков.

По време на пресконференцията  старши треньорът на „Лудогорец”  получи Купата на Ариана със задача да я пази до юли, когато най-достойният аматьорски отбор ще се изправи срещу  новия професионален шампион  по футбол. Организаторите от Ариана връчиха и почетна грамота на Краси Балъков във връзка с отговорната му задача в това издание – да мотивира и дава насоки на аматьорите. От своя страна звездата от САЩ ’94 подари на изпълнителния директор на компанията Рууд ван ден Ейнден капитанската лента на Ариана с посланието бирената марка да продължи да бъде лидерът на аматьорския футбол.

Футболните демонстратори Bulstylers показаха новата спортна екипировка от Diadora, с която ще играят отборите в надпреварата. Облечени в четири цветови гами на най-новите екипи, фрийстайлърите представиха хореография, в която съчетаха дрибъл и жонглиране с топка, доказвайки, че и футболистите любители притежават своя уникален арсенал от умения, отличаващ ги от професионалните състезатели.   

През тази година регионалните кръгове от Ариана Аматьорска Лига ще се проведат в периода април  – юли, като надпреварата ще стартира на 05 април 2013 г. в Благоевград. В сравнение с миналата година 5 са новите градове, в които ще гостува турнира на Ариана – Габрово, Велико Търново, Монтана, Шумен и Хасково. Най-добрите 16 тима ще спорят помежду си в големия заключителен турнир на Ариана в края на лятото. Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда – възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.

13-те регионални  турнира през тази година ще се проведат във формата на директни елиминации, като в рамките на три дни (петък-неделя) ще бъде излъчен шампиона на съответния град. Претендентите от регионалните кръгове печелят правото да представят града си в заключителния финален турнир, който ще се проведе на уникалния за България и Европа мобилен стадион „Ариана Арена“.
 
Какво се случи през изминалите три  сезона?
Над 36 000 аматьори, обединени в повече от 3600 отбора се включиха в националните турнир Ариана Аматьорска Лига от 2010 г. насам. Голямата нестандартна награда на Ариана – привилегията шампионът на Ариана да се изправи срещу професионалния шампион на България, предизвика огромния интерес към спортната инициатива. Допълнителен стимул за участващите хиляди любители футболисти от цялата страна бе възможността, която Ариана осигури на най-талантливия непрофесионален футболист да изкара пробен период в лагера на шампиона на България. Състезанията от веригата на Ариана бяха посетени от общо 80 000 зрители. Шампионите на Ариана за 2010 „Ивис“ (Стара Загора), за 2011 г. „Бенефис 2011“ (Благоевград) и за 2012 „Респект” (Варна) изнесоха спектакъл за зрителите на два пъти срещу двукратния шампион на България – „Литекс“ и актуалния шампион „Лудогорец”.





Основнa информация за Ариана Аматьорска Лига
 
Ариана  Аматьорска Лига 2013
  • За четвърта поредна година Ариана организира своя национален турнир по аматьорски футбол – Ариана Аматьорска Лига.
  • Тазгодишното издание на турнира е най-мащабният шампионат, организиран досега от Ариана. 13 града и хиляди участници ще се борят за мечтаната награда – техният отбор да премерисили в двубой срещу шампиона на България по футбол за сезон 2012/2013 г.,
  • През 2013 година един аматьор може да сбъдне своята мечта и да стане професионален играч, благодарение на специалната награда на Ариана – талант на турнира.Най-перспективният състезател ще изкара пробен период в шампиона на България.
  • Допълнителна награда ще мотивира участниците в надпреварата – шампионът на Ариана ще посети мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага.
  • Посланик на турнира през тази година е футболната легенда Красимир Балъков. Специалистът ще напътства аматьорите и ще присъства на някои от най-интересните срещи от програмата наАриана Аматьорска Лига 2013. 
  • Тазгодишното издание на надпреварата ще се проведе във формата на директните елиминации - участват всички регистрирани тимове, които в рамките на три дни определят шампиона насъответния град.
  • Големият финален турнир ще противопостави един срещу друг 16-те най-добри отбора – шампионите в регионалните кръгове, както и подгласниците в София, Пловдив и Варна.
  • Тимът, който извоюва титлата „шампион на Ариана Аматьорска Лига 2013“, ще се изправи срещу шампиона на България на уникалното футболно съоръжение – мобилния стадион „АрианаАрена“.
 
Градове и дати
  • Благоевград: 05-07 април
  • Плевен: 12-14 април
  • Хасково: 19-21 април
  • Пловдив: 26-28 април
  • София: 17-19 май
  • Велико Търново: 24-26 май
  • Габрово: 31-02 юни
  • Русе: 07-09 юни
  • Шумен: 14-16 юни
  • Монтана: 21-23 юни
  • Варна: 28-30 юни
  • Стара Загора: 05-07 юли
  • Бургас: 12-14 юли
 
История на турнира
2010
  • 1033 отбора от 10 града в страната взеха участие в първото издание на надпреварата.
  • 10 000 състезатели от различни възрасти се включиха в състезанията от непрофесионалното футболно първенство. Повече от 50 % от тях участваха за първи път в турнир от подобен ранг.
  • Над 30 000 зрители посетиха регионалните кръгове на надпреварата.
  • Всички 10 регионални първенци се състезаваха на финала за голямата награда на Ариана – двубой срещу шампиона на България за сезон 2009/2010 – „Литекс“.
  • Отборът на „Ивис” от гр. Стара Загора грабна купата на Ариана, като победи на финала благоевградския „Атлетик Грамада” с 6:5 след изпълнение на дузпи. „Ивис“ спечелиха голяматанаграда в турнира и изиграха атрактивен футболен двубой срещу Литекс на националния стадион „Васил Левски“.
  • Официални лица на кампанията бяха националният селекционер през 2010 г. Станимир Стоилов – в ролята на футболист-професионалист, и актьорът Красимир Радков – в тази на футболист-аматьор.
 
2011
  • 9 града посрещнаха регионалните състезания в Ариана Аматьорска Лига в периода май-август 2011 г.
  • Над 1 400 аматьорски отбора с над 14 000 непрофесионални футболисти се впуснаха в надпреварата.
  • За първи път в България Ариана изгради в центъра на всеки град-домакин на турнира, своя уникален мобилен стадион „Ариана Арена“ – без аналог досега в страната.
  • Приятелският двубой между шампиона на Ариана и шампиона на България за сезон 2010/2011 – „Литекс“, както и възможността най-талантливият непрофесионален играч да изкарапробен период в лагера на „Литекс“, вълнуваха всички участници през цялото време на състезанията.
  • Отборът на „Бенефис 2011” от Благоевград спечели трофея на Ариана, след като надви „Рай-Комерс“ от Пловдив с 8:7 след изпълнение на дузпи. Момчетата от Благоевград бяхаподкрепяни от над 800 зрители, изпълнили трибуните на „Ариана Арена“ в центъра на Варна, в мача си срещу шампиона „Литекс“.
 
2012 
  • В периода април-юли 2012 г. бяха изиграни 1346 мача в 8 градове-домакини на третото издание на Ариана Аматьорска Лига
  • Повече от 1 200 аматьорски отбора с над 12 000 непрофесионални футболисти се впуснаха в надпреварата
  • Аматьорите футболисти отбелязаха близо 7 400 за 673 часа общо игрово време. Всички двубои бяха ръководени професионално от над 180 съдии и делегати от БФС.
  • Срещите от финалите по градове се провердоха на уникалния мобилен стадион „Ариана Арена“ – спортно съоръжение без аналог досега в България
  • Големият финал в Пловдив противопостави един срещу друг 16-те отбора финалисти в регионалните турнири, които определиха най-достойния опонент на шампиона за сезон 2011/2012 –Лудогорец. 
  • Отборът на „Респект” от Варна спечели трофея на Ариана, след като надви софийския тим „Клетката” с 2:1.
  • Шампионът на Ариана „Респект” изигра оспорван двубой срещу Лудогорец, пред 1000 зрители на „Ариана Арена”. Макар, че варненци загубиха с 2:5, показаха, че нивото нааматьорския футбол в България се повиша всяка година, а шампионите на Ариана стават все по-силни противници на професиналистите.
  • Ариана излъчи осем регионални таланта, които се впуснаха в задочен спор за титлата „национален талант”. За най-перспективен млад играч беше избран бургазлията Димитър Цветанов,който изкара пробен период в базата на Лудогорец в Разград.
  • Президентът на БФС Борислав Михайлов подкрепи Ариана Аматьорска Лига 2012 и отправи индивидуални обръщения към футболистите аматьори във всеки от градовете домакини на турнира
  • Бивши национални състезатели и известни футболни личности взеха участие в турнира като официални гости или състезатели в аматьорски тимове: Ивайло Петев, Боби Михайлов, ЗдравкоЗдравков, Емил Костадинов Златко Янков, Диян Петков, Валентин Станчев, Гошо Гинчев, Детелин Далаклиев, Пламен Тимнев, Малин Орачев, Радостин Станев, Валентин Найденов, МихаилИванов, Йордан Костов, Кирил Стойков-Зози, Любомир Божанков, Петко Петков, Стоян Илиев, Васил Симеонов, Стефан Богомилов, Тодор Марев и др.




































 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки