Барселона възкръсна и разгроми Милан с 4:0 в реванша (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меси вкара два гола през първата част, Вия и Алба бяха точни след почивката за убедителния успех в мегасблъсъка на "Ноу Камп"

Барселона възкръсна и разгроми Милан с 4:0 в реванша (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона разби на пух и прах приказките за криза в отбора и отстрани Милан след убедителен успех с 4:0 в реванша от осминафиналите на Шампионската лига. Лионел Меси бе голямата звезда на вечерта с два гола през първата част, а Давид Вия добави трети в началото на втората част. В добавеното време Жорди Алба осигури победата с четвърти гол. Така каталунците заличиха пасива от 0:2 в първата среща и се класираха за четвъртфинал с общ резултат 4:2.

Жорди Роура се вслуша в гласа на феновете на Барса, които преди мача в мащабна анкета изразиха желание Давид Вия да започне до Меси в атаката. Капитанът Пуйол бе оставен резерва, а Масчерано партнираше на Пике в центъра на защитата.

Масимилиано Алегри не промени схемата от първия мач и пусна офанзивна единайсеторка.  Ел Шаарави и Нианг трябваше да тормозят защитата на каталунците, подпомагани от Боатенг. Зад тях играеше тройката Амброзини, Фламини, Монтоливо.

„Блаугранас” беше в серия от 19 мача без загуба у дома в Шампионска лига – 15 победи и 4 ремита. Последното поражение на „Ноу Камп” беше през октомври 2009 година с 1:2 от Рубин.

Барселона имаше пълен превес през първата част, а играта на тима нямаше нищо общо с безидейната продукция на „Сан Сиро”. 100 000 по трибуните създадоха уникална атмосфера и с огромни букви изписаха върху едната трибуна „Ние сме един екип”.

Тоталната преса на Барса не позволи на гостите да задържат топката в началото. Още след 5 минути Лионел Меси запуши устата на критиците, които го обвиниха, че не е направил нищо в първия мач.

Аржентинецът направи двойно подаване с капитана Шави, а после между петима бранители технично с вътрешен фалц прати в горния ляв ъгъл на безпомощния Абиати за 1:0. Това бе първи гол на Меси от игра срещу италиански отбор в Шампионската лига и той взриви „Ноу Камп”.

Педро беше бутнат от Мексес в наказателното поле след извеждащ пас на Шави, но испанецът едва ли щеше да стигне до топката и въпреки че имаше контакт, реферът Виктор Касай замълча.

В следващата атака Абиати изби в напречната греда топовно воле от въздуха на Иниеста, а при добавката Меси, който може би бе в засада, с глава прати от външната страна на мрежата. Вратарят спаси сигурен втори гол в тази ситуация.

Отново Абиати беше последна преграда в 18-ата минута, когато изби с пръсти силен шут на Шави от 25 метра по диагонала, който летеше към долния десен ъгъл.

Ел Шаарави опита да се разпише красиво със задна ножица след прехвърлящ пас на Боатенг, но не нацели добре и Валдес лови. После Педро засече лошо с глава центриране на Алвеш, като попречи на Иниеста да стреля от по-удобна позиция зад него.

Големият шанс за Милан дойде в 38-ата минута, но бе пропилян от младия Мбайе Нианг. Френският нападател беше изведен с дълъг пас през центъра, спринтира сам срещу Валдес, който не излезе да го пресрещне, но ниският удар на Нианг се отби в лявата греда и доведе до огромна въздишка на облекчение по трибуните.

Пропускът на „росонерите” беше наказан от втори гол на Лео Меси в следващата атака.

Иниеста открадна в центъра, намери Меси пред наказателното поле, той си нагласи на левия крак и с нисък удар в десния ъгъл матира Абиати за втори път – 2:0. Вторият гол на Меси го изведе на второ място във вечната класация на голмайсторите в Шампионската лига с 58 попадения. Пред него е само Раул със 71.

Огромното превъзходство на каталунците им позволи на почивката да изравнят общия резултат до 2:2.

И след паузата Барса играеше с голямо вдъхновение, но Абиати спря удар на Меси след рейд между трима бранители.

10 минути след почивката постоянното напрежение в половината на Милан доведе до трети гол за Барса.

Шави изведе чудесно Вия, Констант не успя да пресече и бившият голаджия на Валенсия имаше време да се прицели и с хубав диагонален удар да препарира вратаря за 3:0.

Алегри реши, че е време за промени и направи двойна смяна. Той извади капитана Амброзини и Нианг, за да пусне Мунтари и Робиньо.

След 65 минути игра домакините имаха 75% владеене на топката, което казваше достатъчно за представянето на двата отбора.

След смените Милан обаче се активизира и пренесе играта по-напред в центъра.

Головите положения в този период секнаха. Жорди Роура смени Вия, който обра овациите на „Ноу Камп”, и пусна Алексис Санчес. Алегри направи последен ход с включването на юношата на Барса Боян Къркич.

Чилиецът Санчес се измъкна от защитата, заобиколи вратаря и вкара, но страничният съдия бе маркирал тънка засада и попадението не бе зачетено.

Боян нахлу отляво и пусна ниско за Робиньо, но във вратарското поле Жорди Алба направи самопожертвователен шпагат и изби в корнер.

В края Барселона рисковано се дръпна в собствената си половина, а Милан натисна за първи път в мача и опита да вкара един гол, който щеше да прати „росонерите” напред. Ел Шаарави беше спрян със спорна засада, а в добавените 3 минути Барса нанесе смъртоносния удар.

Меси задържа, изчака включването на Алексис отдясно, чилиецът видя изведе успоредно на другия фланг непокрития Жорди Алба и левият бек простреля Абиати за крайното 4:0.

Барселона се класира напред, а Милан отпадна. Жребият за четвъртфиналите е в петък, 15 март. За топ 8 вече се класираха Реал Мадрид, ПСЖ, Ювентус, Борусия Дортмунд и Галатасарай.

Барселона - Милан 4:0
1:0 Меси '5
2:0 Меси '40
3:0 Вия '55
4:0 Алба '90+2


 
Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки