Галатасарай закопа "миньорите" с 3:2 в Гелзенкирхен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Чим Бом отива на четвъртфинал в Шампионска лига след атрактивен мач с много обрати на "Фелтинс Арена"

Галатасарай закопа "миньорите" с 3:2 в Гелзенкирхен (ВИДЕО+СНИМКИ)
Галатасарай победи Шалке с 3:2 насред „Фелтинс Арена” и се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига. Чим Бом направи знаменит обрат за 6 минути в края на първата част голове на Алтинтоп и Йълмаз, след като Нойщетер беше извел домакините напред. След почивката Мишел Бастош изравни, но Булут в последната минута на добавеното време вкара победния гол за 3:2. Така след 1:1 в Истанбул турският гранд се класира напред с общ резултат 4:3.

Жребият за четвъртфиналите е в петък от 13:00 часа българско време.

В първите минути гостите бяха по-активни и имаха два шанса. Дрогба първо стреля неточно от 18 метра след щастлив за него рикошет, а после Тимо Хилдебранд изби волето му покрай гредата в корнер.

Бившата звезда на Челси хитро върна за капитана Селчук Инан, но Хилдебранд спаси удара и Учида изчисти.

Домакините поведоха с първата си чиста възможност. Муслера изби лошо центриране от корнер и Нойщетер беше на точното място, за да забие в мрежата от точката на дузпата за 1:0. При центрирането Дрогба беше бутнат и сякаш наистина срещу него имаше нарушение, но реферът Йонас Ериксон не свири фаул и зачете попадението, което донесе много радост по трибуните.

Фарфан бе близо да изработи втори гол, но защитата се справи. Пуки, който замени контузения Хунтелаар в атаката, финтира добре Ебуе, но шутът му бе право в ръцете на Муслера.

Бурак Йълмаз не успя да насочи добре с глава центриране на Дрогба, а веднага след това защитник блокира с тяло шута на Фелипе Мело.

Дрогба бе изритан от Хьогер и се наложи да получи медицинска помощ, но се върна на терена. Хилдебранд замръзна на голлинията при прецизен шут на Уесли Снайдер, но топката мина малко над гредата.

Галатасарай направи знаменит обрат за 6 минути в края на първата част. В 37-ата бившият играч на Шалке Хамит Алтинтоп вкара много красиво изравнително попадение с мощен диагонален изстрел от 30 метра, който се удари в дясната греда и влетя в мрежата за 1:1.

Гостите използваха объркването сред „миньорите” и вкараха втори гол три минути преди почивката. Дани Нункеу пресече един паси, Риера малко случайно изведе Бурак Йълмаз, който надбяга капитана на домакините Хьоведес и хитро пусна над излезлия напред Тимо Хилдебранд – 1:2. Това бе осми гол за Йълмаз в турнира през този сезон.

Шалке натисна до почивката, но Бастош и Дракслер пропуснаха.

След паузата „кралскосините” натискаха. Йълмаз видя как Хилдебранд спаси удара му, а Пуки стреля от много малък ъгъл и вбеси Мишел Бастош, който бе на по-добра позиция.

Пуки стреля още веднъж неточно, а Дракслер се справи чудесно с трима бранители, но после би във външната страна на мрежата.

Шалке си върна надеждите да продължи в 63-ата минута с изравнителен гол. Хьогер удари греда, Муслера изпусна топката, Учида видя непокрития Бастош и бразилецът прати в празната врата – 2:2.

Вратарят на гостите спаси удар на Дракслер, а Фарфан искаше дузпа за игра с ръка, но не я получи. Хьоведес стреля с глава над целта от чиста позиция, а Муслера умно излезе и пресече центриране на Дракслер.

В края Шалке хвърли всичко в атака и пое риска да се оголи отзад. В 5-те минути добавено време резервата Булут бе изведен сам срещу Хилебранд, стреля в него, но от втори опит търкули в мрежата за крайното 2:3 и гостите започнаха партито още на терена преди последния съдийски сигнал.

Фатих Терим вкара турския гранд в топ 8 на Европа и чака съперник за четвъртфинала на жребия в петък от 13:00 часа българско време.

Шалке - Галатасарай 2:3
1:0 Нойщетер '18
1:1 Алтинтоп '37
1:2 Йълмаз '42
2:2 Бастош '63
2:3 Булут '90+5

Интер взе точката от Лацио в последната минута

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки