Победи на ЦСКА и на Левски Волей в първите полуфинали

Волейболистките на "червените" и "сините" се справиха съответно с Марица и Казанлък Волей

Победи на ЦСКА и на Левски Волей в първите полуфинали

ЦСКА-Демакс (София) победи Марица (Пловдив) в първия мач от полуфиналната серия между двата тима от женската Национална волейболна лига. 
 

Пред около 350 зрители в столичната зала Васил Симов, сред които и националните състезатели Диана Ненова и Тодор Алексиев, шампионките се наложиха с 3:1 гейма (26:24, 24:26, 25:18, 25:20).
 

Първият гейм беше истинска гоненица. ЦСКА на три пъти дръпваше в резултата с по 4-5 точки разлика като и трите пъти Марица успяваше да я стопи не без помощта и на доста грешки в играта на домакините. В последния случай "червените" не успяха да се възползват от цели 5 поредни геймбола, които имаха при 24:19 и "жълтите" успяха да изравнят до 24:24 с Бояна Андреева на линията за изпълнение на сервис. 
 

Следващите две разигравания обаче отново бяха за домакините, които затвориха гейма при 26:24 в своя полза. Втория гейм шампионките започнаха със солиден аванс от 8:1, натрупан при начални удари на Гергана Димитрова, но постепенно със страхотна игра от страна на своите центрове, Марица отново успя да се домогне до равенството при 13:13, а непосредствено преди второто техническо прекъсване да излезе и с точка напред.
 

Лютата битка за всяка точка продължи до края с лек превес на софиянки, които първи стигнаха до геймбол.  Пловдивчанки обаче запазиха самообладание и обърнаха до 26:24 като при последното разиграване Мира Тодорова закръгли точките си от блокада в гейма на 5. 


В третия гейм ЦСКА наложи сериозно надмощие.  Силвия Кьосева възвърна отличната си игра от първия гейм и със 100% успеваемост в нападение помогна на своите да натрупат солиден аванс.  Помогнаха и маричанки с многото непредизвикан брак в играта си.  Именно неразбирателство в техните редици донесе последната точка за домакините в гейма, с която бе оформено крайното 25:18. В четвъртата част равновесието се запази до 17:17.


След това Джесика Николова затрудни момичетата на Иван Петков от сервис и ЦСКА дръпна с 21:17 и Марица повече не успя да догони противника в резултата.  "Червените" направиха цели 5 аса в този гейм като с точка директно от начален удар Симона Димитрова донесе победата на своите за крайното 25:20 в гейма и 3:1 в мача.


Топреализатор на мача стана Гергана Димитрова с 23 точки (4 аса) за победителките.  Силвия Кьосева добави 17 (5 блокади) и получи най-високата статистическа оценка в срещата. Най-резултатна за Марица бе Мира Тодорова с 20 точки.  Цели 7 от тях тя постигна на блокада, колкото и другият център на пловдивчанки Милена Димова.


В другата 1/2-финална среща волейболистките на Левски Волей (София) победиха като домакин Казанлък Волей (Казанлък) с 3:0 гейма (26:24, 25:13, 25:19). Така "сините" започнаха с успех на полуфиналите, като поведоха на "розите" с 1:0 победи в серията.
 

Реваншът е в събота, 16 март, като домакин е Казанлък Волей. Волейболистките на Левски обърнаха съперничките, след като в началната част играха ролята на догонващ и изоставаха с три точки в края на гейма - 20:23. След равенството 24:24, домакините успяха да се наложат над гостенките и с това спечелиха първата част. 
 

Това доведе до спад в редиците на тима от Казанлък, като във втората част те записаха едва 13 точки.  В третата част отново имаше равностойна игра, като "сините" за втори път направиха обрат, като стопиха пасива си от три точки 13:16. Изравняването на резултата доведе до нов импулс и левскарките направиха точкова серия, като спечелиха гейма, а с това и чиста победа.

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки