Интер разпиля Тотнъм в реванша, но се сбогува с Лига Европа (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спечелиха с 4:1 след продължения, но "шпорите" продължават напред заради отбелязания гол на чужд терен

Интер разпиля Тотнъм в реванша, но се сбогува с Лига Европа (ВИДЕО)

Тотнъм се класира за четвъртфиналите на Лига Европа след невиждана драма в реванша срещу Интер на стадион „Джузепе Меаца”. Италианският тим спечели с 4:1 след продължения, но въпреки това отпадна от надпреварата, след като Тотнъм бе надделял в първия двубой с 3:0.

Редовното време на реванша завърши при резултат 3:0 в полза на Интер и така мачът влезе в продължения. Там двата отбора си размениха по един гол и така последният съдийски сигнал дойде при резултат 4:1.

Общият резултат от двата мача е 4:4, но Тотнъм се класира за следващата фаза, тъй като е отбелязал гол на чужд терен.

„Нерадзурите” успяха да излязат с гол напред в резултата в 20-ата минута, когато Антонио Касано засече топката с глава от няколко метра след центриране в наказателното поле, а кълбото се оплете в мрежата на гостите.

Тотнъм се опита бързо да отвърне на удара и Гилфи Сигурдсон стреля, но вратарят на домакините отново се справи. Малко след тази ситуация Родриго Паласио имаше отличен шанс да покачи на 2:0, но нацели напречната греда. До почивката имаше още няколко интересни ситуации пред двамата врати, като Антонио Касано и Фреди Гуарин направиха пропуски за Интер, а Кайл Уокър и Емануел Адебайор не успяха да реализират добри възможности за Тотнъм.

”Нерадзурите” се представиха по-добре и през второто полувреме и в 52-ата минута авансът им се увеличи на две попадения. Естебан Камбиасо изведе по отличен начин Родриго Паласио зад отбраната на „шпорите”, а нападателят с прецизен изстрел покрай вратаря забоде кълбото в мрежата.

Тимът на Андреа Страмачони продължи да доминира и в 74-ата минута достигна до трети гол. Антонио Касано изпълни свободен удар в полза на Интер, кълбото срещна стената, а след това Уилям Галас неволно го прати в собствената си врата.

До края на срещата Интер се опита да отбележи ново попадение. Жуан, Родриго Паласио и Рикардо Алварес направиха пропуски за домакините преди да изтече редовното време на двубоя, а в продължението на срещата сериозен пропуск направи Естебан Камбиасо, който оказал се сам срещу Брад Фридел, стреля покрай лявата греда.

Така краят на редовното време дойде при резултат 3:0 и се наложи победителят от сблъсъка да бъде определен след изиграването на две продължения по 15 минути.

Аарън Ленън и Уилям Галас пропуснаха добри възможности за Тотнъм в началото на първото продължение, а в 97-ата минута Емануел Адебайор успя да се разпише за „шпорите”, пращайки кълбото в мрежата на домакините с удар от няколко метра.

Интер обаче не се предаде и се втурна в атака в опит да достигне до още голове. Антонио Касано се отчете с хубав удар в началото на второто продължение, а в 110-ата минута резултатът стана 4:1, след като Рикардо Алварес се разписа с глава след центриране на Антонио Касано. До края Интер продължи да се опитва да отбележи още един гол и имаше добра възможност в 118-ата минута, когато топката бе центрирана в наказателното поле, а Андреа Ранокия засече с глава, но прати кълбото извън очертанията на вратата.

Нови голове до края на мача така и не паднаха и по този начин Интер спечели с 4:1, но и това се оказа недостатъчно, за да могат „нерадзурите” да се класират за четвъртфиналите. Тотнъм ще разбере кой ще бъде следващият му съперник утре, когато е жребият за четвъртфиналната фаза.

Интер - Тотнъм 3:0 (4:1 след продължения)
20' 1:0 Касано
52' 2:0 Паласио
75' 3:0 Галас (авт.)
96' 3:1 Адебайор
110' 4:1 Алварес

Състави:

Интер: Ханданович, Санети, Киву, Жуан, Джонатан (Ранокия 108), Гуарин (Алварес 71), Камбиасо, Гаргано, Ковачич (Бенаси 79), Паласио, Касано;

Тотнъм: Фридел, Вертонген, Галас, Ноутън (Колкър 104), Уокър, Паркър, Сигурдсон, Ливърмор (Ленън 70), Адебайор, Дефоу (Холтби 56), Дембеле.

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки