Достойна и вдъхновена игра на Миньор не стигна за точка срещу Литекс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата отбора изнесоха много приличен мач за българските стандарти

Достойна и вдъхновена игра на Миньор не стигна за точка срещу Литекс (ВИДЕО+СНИМКИ)
Литекс си върна третото място в класирането, след като победи Миньор с 2:1 като гост в среща от 18-ия кръг на “News7 футболно първенство”. С два гола на Георги Миланов, вторият от които със странична ножица, отборът на Христо Стоичков се справи с неопитния, но надъхан състав на Николай Тодоров-Кайзера. За „жълто-черните” от Перник точен беше дебютантът Франк Маду. Домакините играха вдъхновено през втората част и след смените на Кайзера можеха да вземат и точка, но пропуск на Нджой на празна врата и изява на Пиргов го предотвратиха. Миньор имаше и две претенции за дузпа в самия край, които не бяха уважени от Таско Тасков. 
 
Литекс се настани трайно в половината на Миньор от самото начало. Гостите бяха групирани добре в центъра на терена. Техният наставник Христо Стоичков бе наситил средната зона с много футболисти и бе изнесъл крайната защита в по-предни линии, което не даваше възможност на домакините да се разгърнат. Ловчанлии играеха с много подавания на висока скорост. От своя страна Миньор бе доста по-добре организиран в защита в сравнение с двубоя със Славия (2:5) през седмицата, като наставникът на перничани Николай Тодоров бе разположил 6 човека в защита. Те действаха изключително внимателно.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!







 
Положения нямаше до откриващото попадение, с изключение на един техничен удар на Томислав Павлов от далечен свободен удар в 19-ата минута. Тогава топката тупна коварно до дясната греда и излезе в аут.
 
Голът на Литекс падна при контраатака в 27-ата минута. Бодуров изведе отлично Георги Миланов след изпълнение на свободен удар за Миньор. Националът спринтира мощно отляво, надбяга с лекота Давид Стоянов, навлизайки в наказателното поле, и с удар от упор простреля Пейков за 1:0. Атаката на гостите се разви на много висока скорост.





 
След попадението грубостите зачестиха, като за остри влизания жълти картони получиха Момчил Цветанов и Виктор Софрониев.
 
Миньор тръгна в атака към края на полувремето, като превъзхождаше Литекс и териториално, и игрово. Перничани изпълниха три поредни ъглови удара, от които обаче не произлезе нищо.

 
На почивката бившият президент на Миньор Никифор Вангелов поздрави всички играчи на перничани, които демонстрираха дълбоко уважение към бизнесмена.
 

 
Домакините стартираха по-добре втората част, но получиха нов гол. Той отново бе дело на Миланов, който демонстрира изключителната си класа. Ваюши центрира в дъгата на наказателното поле, точно на главата на Иса, който свали за Георги Миланов. Националът със странична ножица от въздуха забоде топката в мрежата за 2:0.
 
Миньор се опита да върне едно от двете попадения дефицит с шут на Павлов под гредата от свободен удар, но Пиргов успя да избие.

 
Домакините вече нямаха какво да губят и се хвърлиха в атака, като техният старши треньор извърши двойна смяна. На терена се появиха Окечукво и Ивайло Стоянов на местата на Павлов и Софрониев. Именно Окечукво беше в основата на гола за Миньор в 61-ата минута. Той проби отдясно, преминавайки през Божиков, центрира за Франк Маду, който гърдира топката, елиминира Бодуров и Недялков, и забоде топката неспасяемо в мрежата на Пиргов за 1:2.
 
Попадението окрили „чуковете”. Ивайло Стоянов, Нджой, Окечукво и Франк Маду не даваха на гостите да играят с топката за известен период от време.
 

 
В 68-ата минута Нджой можеше да изравни резултата, но не успя да уцели опразнената врата от 2 метра.
 
Христо Стоичков реагира и извади Ваюши, като на негово място пусна Томи Костадинов.
 
Минута по-късно обаче Пиргов предотврати изравняване, след като Маду връхлиташе към топката, но вратарят изпревари чернокожия гигант.

 
Перничани играеха много вдъхновено, но Литекс бе на ред да атакува. Шут на Иса в 73-ата минута в долния ляв ъгъл бе избит от Пейков в ъглов удар. След това и Ванжер стреля в близкия ъгъл, но отново стражът на Миньор внимаваше и спаси.
 
Миньор създаде 5-то положение след почивката. В 83-ата минута Окечукво засече мощно с глава центриране на Нджой, но прати топката на сантиметри от лявата греда.

 
С изтичането на редовните 90 минути Миньор поиска дузпа. Нджой премина през трима оранжеви, намери прецизно Петров в наказателното поле. Последният влезе в единоборство с Бодуров и падна на тревата, което предизвика претенции от футболисти и публика, но Таско Тасков прецени, че националът не е нарушил правилата на играта.  

В добавеното време нови претенции на домакините за игра с ръка на Бодуров в наказателното поле не бяха уважени от Тасков. 






ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!
 
  

А ФГ 12/13

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1   Лудогорец 18 13 4 1 35:8 27 43
2   Левски 17 13 1 3 38:12 26 40
3   Литекс 18 11 3 4 37:12 25 36
4   ЦСКА 18 10 5 3 28:9 19 35
5   Ботев Пд 18 10 5 3 27:14 13 35
6   Локо Пд 18 7 7 4 25:21 4 28
7   Черноморец 18 8 3 7 18:16 2 27
8   Славия 18 6 5 7 19:22 -3 23
9   Пирин ГД 18 7 1 10 16:33 -17 22
10   Берое 18 5 4 9 21:29 -8 19
11   Ботев Вр 18 4 5 9 8:24 -16 17
12   Черно Море 18 4 4 10 12:25 -13 16
13   Локо Сф 18 3 7 8 13:22 -9 16
14   Миньор Пк 18 4 3 11 12:29 -17 15
15   Етър 18 4 2
Славия ще запише нова победа в плейофите срещу Арда

Вижте подробности

Предлагат на клубовете реформи в елита

БФС и ПФЛ искат по-малко отбори в елита

Извънредно: Трима легионери пред раздяла с Левски

Вижте подробности

Официално: Ясна е програмата до края на сезона

Вижте кога ще се играят оставащите мачове от Първа и Втора лига, както и финалът за Купата

Чочев: Чакат ни трудни мачове с ЦСКА и Ботев

„Нормално е да не съм щастлив и да не съм доволен, когато не играя много“

Лудогорец ще довършва започнатото срещу Хебър

Разградчани излизат за протоколен мач в реванша от 1/2-финалите за Купата

БФС ще дебне за уредени мачове в плейофите

Преди последните срещи от родния елит клубовете, а и съдиите са били предупредени за възможно "черно тото"

Стамен Белчев: Сами попаднахме в капана

Имаха добър вратар, който спаси всичко, обяви треньорът на ЦСКА

Керкез: С такива мачове нивото на българския футбол ще се вдигне

Треньорът на Ботев емоционален след триумфа

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки