Треньорът на Малта: Силата ви е в отбора, изненадан съм колко добре играе България

„Ние не сме някаква футболна сила, но не обичаме да губим”

Треньорът на Малта: Силата ви е в отбора, изненадан съм колко добре играе България

Селекционерът на Малта Пиетро Гедин подчерта израстването на българския национален отбор под ръководството на Любослав Пенев преди световната квалификация в петък.

Двубоят на 22 март, който стартира в 18:00 часа на стадион "Васил Левски", ще се играе пред празни трибуни, защото страната ни изтърпява наказание заради прояви на расизъм.

"Очаквам един изключително тежък мач. България се движи с големи стъпки към целите си. Италия дойде в София като фаворит, но бе изненадан от мотивацията и физиката на българите. Те играха добре, вие също играхте добре и затова стана един хубав мач. Аз наистина съм разтревожен от това, което ни очаква и съм изненадан колко добре играе отборът на България.

Силата ви е в отбора. Ако трябва да отличавам някого, то смятам, че капитанът Ивелин Попов е най-добрият футболист в отбора. Станислав Манолев също ме впечатлява, но имате и други много добри играчи. Ние не сме някаква футболна сила, но не обичаме да губим. Желанието ни е да си тръгнем от терена с високо вдигната глава и се надявам, че няма да разочароваме нашата страна", заяви Пиетро Гедин.

„Ние имаме двама играчи – Гарет Шиберас и Даниел Богданович, които са под въпрос за мача, но се надявам да утре да се оправят. Имаме си стил, към който се придържаме, а и нямаме ресурси, за да го променим. Така че няма да изневерим на това, което сме показвали досега. Искам да стоим като отбор, а не всеки да играе за себе си.

Опитваме се да копираме България. При вас всички футболисти се познават добре, знаят какво ще направи колегата им, стоят много добре тактически. Това се опитвам да приложа и тук“, допълни наставникът на Малта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки