Пелето: Защо да се връщам, ако съм направил нещо лошо? (+ВИДЕО)

"Жалко ще е за мен да си тръгна от Левски по този начин, но явно това съм заслужил и това получавам", каза отстраненият "син" капитан

Пелето: Защо да се връщам, ако съм направил нещо лошо? (+ВИДЕО)

Отстраненият от представителния тим на Левски капитан на тима Станислав Ангелов коментира различните версии за изваждането му от отбора, съобщи репортер на Novsport.com.

Както е известно, Пелето се готви индивидуално от няколко дни, а сега самият той разкри, че не вижда основателна причина да се върне в състава, ако наистина е направил „нещо лошо”.

Универсалният футболист подчерта, че договорът му със „сините” изтича в края на сезона, но не пожела да разкрие конкретните причини за отстраняването му.

„Първо искам да кажа, че нямам намерение да коментирам решението. Причините са ясни и хората, които са го взели това решение, трябва да го коментират. Това, което знаете вие, ми го казаха и на мен. Нищо по-конкретно не знам." 

"Разговаряли сме, но тези неща предпочитам да си останат в кухнята на клуба. Не ми се коментират тези неща”, сподели Ангелов на импровизиран брифинг, провел се на „Герена” в четвъртък по обяд.



„В крайна сметка всички, работещи в отбора, искаме този тим да върви напред и ако под някаква форма съм пречил на израстването, даже сам бих си тръгнал. Няма никакъв проблем. Ако това е за доброто на клуба, подкрепям и треньора. Даже сам ще си тръгна, няма никакъв проблем. Ако преча под някаква форма на треньора да си върши работата спокойно, защо трябва да се връщам в тима? Аз винаги, с цялото си съзнание съм се стремял да не подбивам авторитета на никого." 

"Безкрайно много уважавам и съм благодарен на Илиан Илиев. Все пак аз се върнах в Левски при него. Дойдох, опитах се да помогна, защото видях, че положението не е много добро, но явно не съм могъл. Когато аз видя нещо, което не ми харесва в дадена ситуация, аз го казвам в конкретния момент." 

"Щом са взели някакви драстични мерки спрямо мен, сигурно има и основателна причина. Явно е някакво наслагване или премълчаване на някои неща. Жалко ще е за мен да си тръгна от Левски по този начин, но явно това съм заслужил и това получавам”, допълни Пелето, който бе попитан дали поводът за отстраняването му би могъл да се крие в несериозно отношение към тренировъчния процес, каквито спекулации има в последните няколко дни:



„Всички вие знаете добре какво е отношението ми към работния процес. Аз съм един работник в този клуб и каквото ми казват, се старая да го изпълнявам по най-добрия начин. Единственото, което ми е странно е, че се преекспонират някои неща. Тръгнал съм си бесен или пък съм отправял остри реплики към треньора. Аз винаги съм се стремял да се съобразявам с исканията и желанията на треньора. Познавате ме много добре… аз ще си тренирам ей тука, самичък и това е." 



"Аз вече трети ден не съм в съблекалнята и се надявам, че атмосферата е нормална. Моето мнение е, че тя бе нормална и преди това. Дори с отсъствието си се стремя да помогна на отбора. В него има млади момчета, с потенциал, нека ги подкрепяме. Желая успех на тима, но излизам тук, за да спра всякакви спекулации." 

"Старая се да се държа колкото се може по-далече от момчетата, за да не ги потискам. Може това, последното, да се е случвало понякога, макар че аз съм се старал да не го правя. Сега се старая по никакъв начин да не влияя на момчетата, защото те трябва да се изграждат и да израстват, тъй като им предстоят важни и тежки мачове. Надявам се моето отстраняване да им подейства мотивиращо."



"Аз съм се старал да си върша работата. Имало е момент, в които не се е получавало, но никога не съм имал вътрешни предупреждения дали точно това е моето място на терена или каквото и да било друго. Това е. Не искам да задълбаваме." 

"Може да се каже, че една огромна тежест падна от плещите ми, защото все пак Левски е нещо много сериозно и голямо като институция”, сподели още капитанът на „сините”, а впоследствие бе запитан дали очаква да се върне в тима след известно време и кога изтича контрактът му с клуба:





„Защо да се връщам, ако съм направил нещо лошо? Договорът ми е до лятото, но не знам дали ще се връщам или не. Аз като тренирам 10-15 дни самостоятелно, дали ще съм в достатъчно добра форма, за да помагам?”


Ето и пълен видеозапис на изявлението на Пелето на "Герена"!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки