Българските тенисистки на полуфинал на Източноевропейското първенство

Изабел Николаева и Зиновия Ванева чакат кипърка и украинка по пътя към финала

Българските тенисистки на полуфинал на Източноевропейското първенство
Продължава отличното представяне на българските тенисисти на Източноевропейското първенство до 14 години, което се провежда в Анталия, Турция. Изабел Николаева и Зиновия Ванева са вече на полуфинал в турнира.

Третата поставена Николаева отстрани днес Катерина Маринковичи от Македония с категоричното 6:2, 6:0. За достигане до финала левичарката от ТК „Банкя”, която е държавна шампионка в зала, ще трябва да победи и Елиза Омиру от Кипър.

Ванева е четвърта в схемата. Пловдивчанката от ТК „Стоянстрой” надигра Ребека Мертена от Латвия с 6:2, 7:5. На полуфиналите Зиновия излиза срещу №2 Олександра Андреева от Украйна.

Юношите ни отпадната на осминафиналите вчера, но днес записаха победи и продължават борбата за 9-12-о място на шампионата. Първенецът на закрито до 14 години Калоян Димитров се наложи над Симонас Жукаускас от Литва с 6:3, 6:4 и очаква босненеца Морис Ахметасавич. При нов успех Димитров ще спори за деветата позиция.

Златан Палазов беше категоричен срещу друг литовец – Юлиус Адамавичус, и спечели с 6:0, 6:1. Той излиза срещу Важа Шубладзе от Грузия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки