БФБаскетбол дава над 413 хил. лева от тотото за клубовете

Още за първото тримесечие на годината клубовете ще получат 103 354 лева

БФБаскетбол дава над 413 хил. лева от тотото за клубовете

Управителният съвет на БФБаскетбол прие нов списък с разпределение на средствата от Спортния тотализатор за 2013 година. Общо 413 416 лева ще бъдат разпределени за дейността на баскетболните клубове за 2012 година. Още първото тримесечие ще бъдат дадени 103 354 лева. Това стана ясно след заседание на Управителният съвет на БФБаскетбол. 

В началото на дневния ред УС прие годишния финансов отчет за 2012-а, а по точка 2 единодушно бяха приети промени в разпределението на годишните финансови средства за дейност през 2012 година на баскетболните клубове. Пълната таблица и разпределението на средствата по клубове можете да намерите на официалната страница на БФБаскетбол. 

Управата даде предложения към Дисциплинарната комисия към БФБаскетбол за някои промени в Дисциплинарния правилник. Предложение за корекция има за "Да се махне прогресивната такса за техническо нарушение и да остане фиксирана глоба в размер на първата сума в настоящия текст; Да се предвиди текст, в който да се уточни, че за дисциплинарни нарушения до ДП се наказва БК, а не персонално нарушителя; Да се уточни текста на чл.33 от ДП; Да се предвиди долна граница на размера на глобите, които не са с фиксирана сума." 

УС прие единодушно за член на федерацията БК Марек (Дупница). Решено бе тазгодишното издание на турнира за купата на БФБаскетбол да се проведе в Благоевград. Участие вече потвърдиха и подадоха заявки първите четири отбора от класирането в Държавното първенство за мъже, А група - Casino Capitol Спартак, Икономически институт Варна, УСК Академик Благоевград и Тракийски университет (Стара Загора). Надпреварата ще се проведе на 12 и 13 април. 

УС остави без разглеждане жалба от председателя на БК Хасково 2012 Георги Гелов, тъй като съгласно чл. 23 ал. 6 и ал.7 от Устава на БФБаскетбол решенията на Арбитражната комисия могат да се обжалват пред Българския арбитражен съд по спорта, когато са от неговата компетентност и при съгласието на двете страни по спора, както и може да се обжалват по съдебен ред. 

Далас се класира за финала на Запад в НБА

С две точни стрелби на Пи Джей Уошингтън в края на шестия мач

Индиана прати серията с Ню Йорк в седми мач в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист разгроми Спартак (Пл), отива на финал

Вижте подробности

Минесота изравни серията с Денвър и я прати в решителен седми мач

Тимбъруулвс разби Нъгетс с 115:70

Балкан надви Черноморец и се класира на финал в мач номер 4 (ВИДЕО)

Ботевградчани бяха непоколебими с 94:78 и спечелиха серията с 3:1

MVP на НБА Никола Йокич вкара 40 точки и доближи Денвър до финала на Западната конференция

Ню Йорк Никс би Индиана Пейсърс

В Плевен: Спартак би Рилецо и вкара серията в 5-и мач (ВИДЕО)

Решителният двубой e в Самоков този петък

Селтик поведе серията с Кавалиърс

Оклахома изравни Маверекс до 2:2

Балкан победи Черноморец и взе аванс в серията (ВИДЕО)

Ботевградчани имат шанс да спечелят пред своите фенове на 15-ти май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки