Италия показа дух и характер за 2:2 с Бразилия (ВИДЕО)

Де Роси и Балотели набързо заличиха преднината на Селесао, дошла след голове на Фред и Оскар през първата част

Италия показа дух и характер за 2:2 с Бразилия (ВИДЕО)
Италия навакса пасив от два гола и стигна до 2:2 срещу Бразилия в суперконтрола, играна в Женева. Селесао поведе в края на първата част с попадения на Фред и Оскар, но в началото на второто полувреме „Скуадрата” изравни с бързи голове на Де Роси и Балотели.

Италианците създадоха повече положения от своя съперник, но доста пропуски на Балотели, Джакерини и Освалдо лишиха отбора на Чезаре Прандели от гол през първата част. Италианците са съперник на българския национален отбор в Група „Б” на световните квалификации. През септември и България направи 2:2 с Италия на "Васил Левски". Тогава Станислав Манолев и Георги Миланов вкараха за "лъвовете".

Преди мача в Женева Италия нямаше победа над Бразилия от 31 години. Точно преди толкова легендарният Паоло Роси наниза хеттрик в мрежата на Селесао на четвъртфиналите на Мондиал ‘1982 в Испания и класира „Скуадра Адзура” за полуфинал, а по-късно Италия спечели световната титла.

В Женева обаче Италия не успя да прекъсне черната серия без победа.

Прандели заложи на петима играчи на Ювентус сред титулярите – Буфон, Бонучи, Брдзали, Пирло и Джакерини, а Маркизио отпадна в последния момент заради настинка. Балотели и Освалдо водеха атаката, а Пирло по традиция дърпаше конците в центъра. Отляво на защитата дебют направи младия бранител на Милан Матиа Де Скилио.

Луиш Фелипе Сколари отвърна с младите си звезди. Неймар и Оскар бяха титуляри. Звездата на Сантос партнираше на Фред в атака, а Оскар и Хълк действаха по двете крила. Ернанес и Фернандо бяха двойката централни полузащитници.

Италия започна по-силно и мача и още в първите минути стигна до две добри възможности. Джакерини стреля в близкия ъгъл, но Жулио Сезар спаси, а после пак стражът на КПР с крак изби удар на Балотели след  добър изстрел на Супер Марио от воле. Между тези два шанса и на Буфон се наложи да спасява след шут на Неймар.

Балотели опита по-технично да намери далечния ъгъл, но топката излезе в корнер след лек рикошет в крака на капитана Давид Луис.
Пирло разсече защитата с един от любимите си пасове по диагонала за десния бек, Маджо овладя добре, но стреля слабо от малък ъгъл и Сезар пак предотврати гола.

Играта на Бразилия не вървеше, но противно на логиката Селесао поведе в 33-ата минута. Фелипе Луис центрира отляво, Бонучи само успя да отклони с глава към задната греда, където Де Скилио изпусна Фред и нападателят простреля Буфон от воле в близкия ъгъл за 1:0.
Балотели и Пирло бяха близо до изравнителен гол, но Бразилия удвои три минути преди почивката след чудесна комбинация.

Неймар си поведе на скорост при една контра, напредна към пеналта и пусна за Оскар, Де Скилио пак беше крачка назад и младият халф на Челси майсторски вкара ниско покрай Буфон в десния ъгъл за 2:0. Това бе втори гол на Оскар в мрежата на Буфон този сезон. Плеймейкърът вкара фамозен гол за Челси срещу Ювентус в Шампионската лига при ремито 2:2 в Лондон между двата отбора през есента.

Освалдо пропусна точно преди края на първата част, а на почивката нещата не изглеждаха розови за Чезаре Прандели.

Италианският селекционер замени Пирло и Освалдо на почивката, за да пусне Черчи и Ел Шаарави.

Италия стигна до реми само в рамките на 12 минути след подновяването на играта.

В 54-ата минута Ел Шаарави центрира от корнер, Дани Алвеш не успя да изчисти на близката греда, а около точката на дузпата Даниеле Де Роси хитро протегна крак и през купа играчи елегантно намери десния долен ъгъл на безпомощния вратар за 2:1.

Буфон спаси шут на Неймар веднага след центъра, а в 57-ата минута Италия изравни.

Балотели овладя пред пеналта, никой не го блокира и той получи достатъчно пространство да се прицели и оплете кълбото в горния десен ъгъл – 2:2.

Хълк пропусна чудесен шанс да изведе Бразилия отново напред, когато топката му бе избита след пас на Неймар. Фред пробва да насочи в долния ляв ъгъл, но стреля по-леко и Буфон успя с пръсти да избие в корнер.

Монтоливо стреля, получи се рикошет и Балотели се озова сам срещу Сезар, но стреля право във вратаря и се ядоса от пропуска си.

Италия бе по-близо до победния гол в още една ситуация. Бонучи изпревари Давид Луис и с глава препарира вратаря на голлинията след корнер на Ел Шаарави, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

Смените пообъркаха малко ритъма на мача, а Балотели стреля над целта след пас на Алесио Черчи.

Ел Шаарави стреля също покрай гредата в края и Бразилия и Италия не успяха да се победят – 2:2.

В понеделник, 25 март Бразилия играе още една контрола - този път с Русия на "Стамфорд Бридж" от 21:30 часа. 

Италия гостува на Малта във вторник , 26 март, в световна квалификация от нашата Група "Б".

Бразилия - Италия 2:2
1:0 Фред '33
2:0 Оскар '42
2:1 Де Роси '54
2:2 Балотели '57

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки