Избират наш волейболист за номер 1 в Гърция

Боян Йорданов е осно­вен фаворит да получи на­градата за най-добър во­лейболист в гръцката лига. 30-годишният левичар из­веде „Олимпиакос" до вто­ри трофей в рамките на се­зона

Избират наш волейболист за номер 1 в Гърция
Боян Йорданов е осно­вен фаворит да получи на­градата за най-добър во­лейболист в гръцката лига. 30-годишният левичар из­веде „Олимпиакос" до вто­ри трофей в рамките на се­зона. Той направи 30 т. при успеха с 3:0 над „Финикас" във финала за купата на страната.
 
Националът прави из­ключителен сезон и почти сигурно ще бъде избран за номер 1, коментират ме­диите в западната ни съ­седка. Следващата цел пред Йорданов и „Олимпиакос" е титлата на стра­ната, с която ще бъде заформен златен требъл.
 
„Много съм щастлив и искам да посветя награда­та си на моите съотборни­ци. Трябва да останем кон­центрирани и да постиг­нем голямата си цел - шампионската титла", заяви софиянецът, който полу­чи приза за най-полезен играч.
 
Междувременно стана ясно, че Владимир Нико­лов най-вероятно ще на­пусне „Галатасарай" след края на сезона. Според полски спортни медии ръ­ководството на турския клуб е отправило оферта към Мариуш Влазли.
 
Николов има договор за 1 г., както и другият бълга­рин в тима - Теодор Салпаров. Най-успешният ни играч на поста диагонал ще работи като мениджър на националния. Николов обаче се надява да играе още поне 2 години на висо­ко ниво. Той и Салпаров бяха привлечени от Дра­ган Нешич. Сръбският специалист, който е женен за легендарната ни разпределителка Нели Мари­нова, обаче бе освободен по средата на сезона.
 
Христо Златанов и „Пиаченца" спечелиха евротурнира „Чалъндж къп", без да загубят нито един гейм. Италианският тим се наложи с 3:0 и във втория мач от финала с „Урал" (Рус).
 
Българинът с италиански паспорт по­свети трофея на Вигор Боволента, който почина преди година. Бившият на­ционал издъхна на игри­щето след сърдечен удар.
 
„Още когато разбрах, че последният мач от турни­ра е в деня на неговата кончина, бях сигурен, че Бово ще ни помогне да спече­лим. Този трофей е и за него", заяви Златанов.
 
Снощи започнаха полу­финалните плейофи в на­шата Суперлига. Двойки­те са „Марек" - „Нефтохи­мик" и „Габрово" - „Лев­ски". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки