"Лъвчетата" срещат домакина Германия в ключов мач за класиране на европейското

Мачът е с начален час 19:00. Останалите противници на мла­дите „лъвчета" са Ук­райна и Естония

"Лъвчетата" срещат домакина Германия в ключов мач за класиране на европейското
Младежите на Бъл­гария до 17 години се изправят днес срещу Германия в първи мач от финалната квали­фикация за класиране на Европейско пър­венство в Словакия. Момчетата на Мето­ди Деянов излизат срещу домакините за победа, която ще им даде сериозни шансове да завършат на първо място в групата.
 
Мачът е с начален час 19:00. Останалите противници на мла­дите „лъвчета" са Ук­райна и Естония.
 
Деянов ще започне мача с един чист на­падател в лицето на Кирил Десподов. Той ще бъде активно под­помаган от втора по­зиция от капитана Антонио Вутов. В предишната квалифи­кационна група за България с по два го­ла завършиха Десподов и защитникът на Новара Алеко Алеков. По едно попаде­ние записаха Влади­мир Айтов и Чавдар Ивайлов.
 
Германия е фаворит в квалификацията. Футболистите, воде­ни от Стефан Богер, бяха повече от убеди­телни в предишния кръг, където разгро­миха Сан Марино с 5:0, Андора с 10:1 и Финландия с 8:1. Гер­мания беше повече от убедителна и в пос­ледните си две контроли. Надиграни бяха Англия с 2:1 и Холан­дия с 3:1. Ключовите играчи на Германия са Джонатан Tax (за­щитник на Хамбур­гер), Донис Авдижаж (полузащитник на Шалке 04), Маурис Малтхауп (полуза­щитник на Шалке 04) и Тимо Вернер (напа­дател на Щутгарт).
 
Една от звездите -Донис Авдижаж, каза преди мача: „Имаме отбор, който е готов да постигне много успехи. Нашата голя­ма цел е да спечелим този последен елитен рунд и да се класира­ме за финалите в Словакия. Да играеш на европейско пър­венство, където сре­щаш най-добрите от­бори на континента, е голяма мотивация. Ние израснахме като отбор през последни­те месеци стъпка по стъпка. Добре се раз­бираме на терена."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки