Египетските фенове се завръщат по стадионите

Близо 10 хиляди египетски фенове ще бъдат допуснати до трибуните за световната квалификация на местния национален тим срещу Зимбабве, с което в страната ще започне постепенно преодоляване на кризата в националния спорт, предизвикана от хулигански прояви

Египетските фенове се завръщат по стадионите

Близо 10 хиляди египетски фенове ще бъдат допуснати до трибуните за световната квалификация на местния национален тим срещу Зимбабве, с което в страната ще започне постепенно преодоляване на кризата в националния спорт, предизвикана от хулигански прояви. Египтяните, които бяха забранили на феновете да посещават мачове от вътрешния шампионат, целят засилване на шансовете за класиране на световното първенство в Бразилия с този ход.

Вътрешното министерство в страната обаче ще позволи само на определен брой фенове да изгледа на живо срещата, защото страната все още е травматизирана от нелепите инциденти, довели до смъртта на 70 души в Порт Саид през мината година.

"Това е нормална цифра. Играхме на закрити врати, така че всичко повече от нула е добре дошло", каза треньорът на вратарите Заки Абдел Фатах.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки