Пенев нападна съдията в Копенхаген: Може би трябваше да дойдем с националния отбор по хандбал

Корнелиус два пъти си поведе с ръка пред съдията, но той не видя, протестира Любо Пенев

Пенев нападна съдията в Копенхаген: Може би трябваше да дойдем с националния отбор по хандбал
Селекционерът на България Любослав Пенев нападна турския съдия Фират Айдънъш, който свири световната квалификация с Дания. „Лъвовете” взеха точка след 1:1 в Копенхаген, но турският рефер даде дузпа за „червения динамит” и Даниел Агер фиксира ремито от бялата точка.

Бях обещал да не се занимавам със съдиите, но може би трябваше да дойдем с националния отбор по хандбал. Не е логично да си я повеждаме с ръка, даже два пъти, и това става пред съдията и не се вижда. Този труд можеше да се увенчае с три точки, а не с една, но приемам, че взехме една точка и продължаваме напред. Вината да не вземем 6 точки от двата мача не е наша, заслужавахме ги.”, заяви Любо Пенев след двубоя пред „БНТ1”.

„Първото полувреме бяхме по-пасивни, по-плашливи. Второто показахме, че можем и знаем как да играем срещу силни съперници като Дания. Имахме самочувствие, играчите трябва да играят със самочувствие за пълни 90 минути. 90 минути са много време и могат да се случат много неща”, обясни Пенев.

Той се надява травмата в глезена на Николай Борудов да не е нещо сериозн. Бранителят на Литекс бе заменен принудително през първата част, след като изкълчи глезен.

„Бодуров мисля, че стъпи върху крака на противник. Да се надяваме, че не е тежка контузията”, лаконичен бе по темата Любослав Пенев."
 
Той не е изненадан от победата на Чехия с 3:0 в Армения и вече гледа напред към следващите срещи в групата.

„Не ме изненада победата на Чехия днес. Логично е да се преборят за нея, макар и трудно. Следващата задача е възстановяване на всички футболисти с храна, напитки, басейн, лед и добра почивка, защото те след няколко дни имат ангажименти към клубовете”.

На пресконференцията Пенев продължи с нападките към рефера: „Спиране с ръка - това не е футболен прийом, по-скоро е прийом от хандбала и баскетбола. Отново ощетени и ограбени от съдийска тройка. Станахме свидетели на съдийски цирк. Трябва да си го кажем, защото е така.”
 
„Ако отборите, които играят с нас, са много силни, нека да вкарат 3-4 гола, даже и да се обърне тогава съдията, няма да обърна сериозно внимание, а ще направя сериозен анализ на футболистите. Дания водеше играта през целия мач, ние малко плахо подходихме и предпазливо през първото полувреме. Смея да твърдя, че ние имахме почистите положения пред тяхната врата, отколкото те пред нашата.”
 
„Но когато съдия реши да те пореже, тогава няма спасение.”
 
„Не съм доволен, защото заслужавахме 3 точки. Аз съм максималист. Днес отново ни попречиха да спечелим трите точки. Благодаря на момчетата за сърцатата игра.”
 
„По-скоро съм разочарован за това, че отново съдийската бригада иска да е център на внимание, и затова, че иска да решава крайния изход, вместо двата отбора.”
 
„Мисля, че не е заслужен картонът на Георги Миланов. Мисля, че е време Европа да попрочете, че срещаме съдийски тройки, които са пристрастни.”
 
„Съжалявам, че отделяме повече време на тези хора, но причината не е в мен.”
 
„Сметки не правя. Ситуацията е същата, тя не се е променила с много. Според спечелените точки с оглед на това, което ние показваме, е логичен завършек към момента за нас, защото ние ще играем чак септември месец. Оставаме в играта, с едно изречение. Нищо не е решено. Тепърва за нас предстоят 4 мача, за другите остават доста мачове. Трябва да продължим със същото поведение, настройка и мотивация.”  

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки