Италия очаквано се наложи над Малта, Балотели с два гола за "Скуадра Адзура" (ВИДЕО)

Тимът на Чезаре Прандели води с 3 точки на България, като има и мач по-малко от нашите национали

Италия очаквано се наложи над Малта, Балотели с два гола за "Скуадра Адзура" (ВИДЕО)

Отборът на Италия постигна четвърта победа в група „В” на квалификациите за Мондиал 2014, след като се наложи с 2:0 като гост на Малта. И двата гола за „Скуадра Адзура” бяха дело на нападателя на Милан Марио Балотели.

Гостуващият тим успя да открие резултата в 7-ата минута. Италианците получиха правото да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушение на Люк Димек срещу Стефан Ел Шаарави в наказателното поле. Застаналият зад топката Марио Балотели бе безкомпромисен и прати топката във вратата на домакините за 1:0. Малко след това Ел Шаарави се отчете с неточен изстрел.

В 16-ата минута Малта също получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Дузпата бе отсъдена за нарушение на Джанлуиджи Буфон срещу Андре Шембри, но Майкъл Мифсуд, който се нагърби с отговорността да стреля от бялата точка, не успя да преодолее вратаря на Италия, който спаси удара на нападателя на Малта. 3 минути по-късно се стигна до нова отлична възможност за домакините, след като Майкъл Мифсуд отправи хубав удар, но кълбото срещна напречната греда.

В следващите минути Рикардо Монтоливо и Марио Балотели пропиляха възможности за гостите, а Клейтън Файла отправи удар за домакините, но Джанлуиджи Буфон внимаваше и спаси. Джонатан Каруана стреля неточно за Малта, а Монтоливо и Балотели се отчетоха с нови пропуски за Италия.

В самия край на първото полувреме „Скуадра Адзура” достигна до втори гол. Негов автор в 45-ата минута бе Марио Балотели, който отбеляза с хубав удар с десния крак. Така на почивката на мача Италия водеше срещу Малта с 2:0.

И през второто полувреме ситуации пред двете врати не липсваха. Малко след подновяването на играта Леонардо Бонучи стреля неточно с глава за гостите, а в следващите минути Алекс Мускат направи пропуск за домакините, а Емануеле Джакерини отправи удар, но вратарят на Малта се справи. Последва нова възможност за Леонардо Бонучи, но ударът на защитника с глава отново бе неточен.

Стефан Ел Шаарави бе близко до гол в 62-ата минута, но вратарят на Малта спаси удара на нападателя на Милан. В последните минути от редовното време Антонио Кандрева и Алберто Джилардино пропиляха възможности за гостите.

Така Италия спечели срещу Малта с 2:0 и остава на върха в група „В”. Тимът на Чезаре Прандели е с актив от 13 точки от 5 мача, като има 3 точки повече и среща по-малко от отбора на България, който заема 2-ото място. Малта е на последната 6-та позиция без спечелена точка.

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Италия 5 4 1 0 8 13
2 България 6 2 4 0 7 10
3 Чехия 5 2 2 1 2 8
4 Дания 5 1 3 1 1 6
5 Армения 4 1 0 3 -5 3
6 Малта 5 0 0 5 -13 0

Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки