Черна гора се пребори за 1:1 с Англия и остава лидер (ВИДЕО)

Черногорците изравниха в края след гол на Рууни от съблекалните, Англия удари две греди и остава на две точки зад лидера

Черна гора се пребори за 1:1 с Англия и остава лидер (ВИДЕО)
Англия стигна само до 1:1 при гостуването на Черна гора в група „H” на световните квалификации за мондиала  в Бразилия догодина. Уейн Рууни изведе рано Англия напред с глава, но в края Деян Дамянович успя да изравни за 1:1.

„Трите лъва” остават на второ място в групата с 12 точки, на 2 зад черногорците.

Мачът бе зареден с огромен заряд заради последната среща между двата тима в Подгорица. Тогава Англия бе водена от Фабио Капело и пропиля аванс от два гола, а Уейн Рууни бе изгонен за удар без топка и заради наказанието изпусна първите срещи на Евро 2012.

Рууни бе най-мотивиран да вземе реванш срещу Черна гора. Още във втората минута звездата на Манчестър Юнайтед прехвърли слисания вратар Младен Божович, но топката се чукна в лявата греда и гол нямаше.

Глен Джонсън нацели греда със свиреп шут, а вратарят леко отклони, за да избие в корнер. От ъгловия удар Джерард центрира, а Рууни засече с глава на задната греда и се разписа за 0:1.

Уелбек бе близо до втори гол, но се размина с центриране на своя съотборник в Юнайтед Уейн Рууни.

Черна гора не създаде нито едно голово положение през първата част, но играчите на Бранко Брънович бяха преобразени след почивката.
Йоветич бе близо до гол веднага след рестарта, но с глава прати в аут.

Баша с глава също не бе точен, Йоветич шутира покрай вратата, а Вучинич над нея, но домакинският натиск бе осезаем.

Вучинич опита с по-прецизен шут, но той мина на сантиметри до лявата греда на Джо Харт. Йоветич пак опита удар, получи се рикошет в Джерард и само гредата спаси Харт.

Черна гора се наслаждаваше на най-добрия си период в мача и заслужи изравнителен гол. При едно меле в наказателното поле Деян Дамянович беше на точното място и от 7-8 метра прати зад Джо Харт за 1:1 в 76-ата минута.

Англия натисна за победен гол, но Божович извади шут на Стиви Джи в края.

Черна гора води с 14 точки, Англия има 12 след 6 изиграни мача от двата тима.

Полша разгроми Сан Марино с 5:0 и остава на трето място с 8 точки.

Робърт Левандовски вкара две дузпи в двете полувремена, а по още едно попадения за "Дружината" добавиха Пишчек, Теодорчик и Козечки в добавеното време за разгромното 5:0.

Черна гора - Англия 1:1
0:1 Рууни '6
1:1 Дамянович '76

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Черна Гора 6 4 2 0 11 14
2 Англия 6 3 3 0 18 12
3 Полша 5 2 2 1 5 8
4 Украйна 5 2 2 1 2 8
5 Молдова 6 1 1 4 -7 4
6 Сан Марино 6 0 0 6 -29 0


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки