Питсбърг спечели Атлантическата дивизия в НХЛ

Ню Йорк Айлендърс крачи към плейофите, Овечкин и Стамкос вече имат по 26 гола през този сезон

Питсбърг спечели Атлантическата дивизия в НХЛ

Ню Йорк Айлендърс направи важна крачка към класиране за плейофите, след като разби с 4:1 един от директните опоненти за 8-ата позиция на Изток Филаделфия Флайърс. Майкъл Габнър вкара важното второ попадение в срещата, давайки аванс на своите с 2:1, а вратарят Евгений Набоков спаси 26 удара. 

Айлендърс има 44 точки, колкото и Отава, вече на 7-о място. Рейнджърс и Уинипег са с по 42 и си поделят 8-ата позиция. За Флайърс пък надеждите започнаха да се изпаряват, тъй като те са с 37 точки. Айлендърс има седем победи в последните си девет мача, както и четири поредни победи на домашна сцена. Последните два гола в мача вкараха Джон Таварес и Кейси Чижикаш само в рамките на 28 секунди, като последното попадение беше на празна врата. 

Питсбърг постигна нова победа- 5:3 като гост на Каролина, а успехът беше осигурен от Бо Бенет и Евгений Малкин, реализирали един след друг в разстояние на 14 секунди. С този успех Питсбърг си гарантира титлата в Атлантическата дивизия. Брендън Мороу откри сметката за Пингвините днес, Роберт Бортуцо също се разписа, а Паскал Дюпюи оформи крайното 5:3 на празна врата и подаде за други два гола. Вратарят им Марк Андре Флюри спаси 25 удара, а доста от титулярите като Сидни Кросби, Джеймс Нийл и Крис Летанг. Въпреки това Каролина загуби за осми пореден път на собствен терен, което е негативен клубен рекорд. 

Калъмбъс Блу Джакетс разгроми с 4:0 на собствен терен Сан Хосе Шаркс с 41 точки се доближи само на 2 от 8-ото място в Западната конференция, което в момента се заема от Детройт. Вратарят Сергей Бобровски регистрира първи мач в НХЛ без допуснат гол, а новото попълнение Мариян Габорик се отличи с гол и пас. Бобровски, който до момента нямаше суха мрежа в 98 мача, сега отрази 30 удара. Мат Калвърт, Джеймс Висниевски и Райън Йохансен отбелязаха другите три шайби във вратата на Акулите, които са на 5-о място с 47 точки. 

Алекс Овечкин вкара своя гол номер 26 през сезона при успеха на Вашингтон над Монреал с 3:2. Руснакът откри резултата в мача, а с петата си поредна победа столичани заемат 3-а позиция в цялата Източна конференция. Джак Хибън и Ерик Фер добавиха другите попадения в мрежата на Монреал, който е 2-и с 55 точки. Презсъщо гол номер 26 за този сезон реализира и Стив Стамкос от Отава, пак при победата с 3:2 над Отава. Той изравни за 2:2 при числено превъзходство 5:04 минути преди края. 

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

Презибраха Цеко Минев за член на Изпълкома на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски с нов 2-годишен мандат

Официално: Националите по биатлон с нов треньор

Знаменит германец ще бъде консултант на отбора

Едмънтън е на финал на НХЛ

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки