Барса отстрани с мъка ПСЖ след 1:1 на "Камп Ноу" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меси трябваше да влиза като резерва, за да организира победния гол за каталунците

Барса отстрани с мъка ПСЖ след 1:1 на "Камп Ноу" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Барселона се класира за полуфиналите в Шампионската лига през този сезон, след като в четвъртфиналния реванш с ПСЖ тази вечер завърши наравно 1:1. Срещата се игра на стадион "Камп Ноу", а първият мач във Франция завърши 2:2. Така с повече голове на чужд терен "блаугранас" се класираха за следващата фаза, жребият за която е в петък. 

С основна заслуга за класирането на Барса очаквано бе Лионел Меси, въпреки че аржентинецът започна мача от резервната скамейка. Той не бе напълно възстановен от травмата, която получи в първия мач, но трябваше да влиза на пожар при 0:1 и именно той изработи атаката за победния гол на своите. 

За първия полуфинал със сигурност отпада Адриано Корея, който вече е с натрупани жълти картони. Пуйол и Масчерано пък са контузени. 



Двубоят започна с хубава възможност за Лавеци след пас на Ибрахимович, ала Валдес спаси удара на аржентинеца. 
 
Като цяло каталунците владееха повече инициативата през първото полувреме, но по-чистите положения бяха именно пред тяхната врата. Всъщност "блаугранас" не отправиха нито един точен шут към вратата на Сиригу. 
 


За сметка на това Вия, Иниеста и Фабрегас шутираха неточно, а в 13-ата минута Лукас Моура опита диагонален шут с десния крак, който обаче не затрудни вратаря на испанците. 
 
В 20-ата минута пред Барса се откри и най-добрата възможност за първата част. Тогава Педро нахлу в наказателното поле отляво и опита остро центриране, Сиригу парира, след което Тиаго Силва се намеси решително, изчиствайки пред крака на Шави.
 
В 23-ата минута "принцовете" изтърваха поредната си чиста възможност, след като Ибрахимович изведе елегантно Лавеци в коридор, аржентинецът напредна и стреля по земя с десния крак, ала Валдес направи хубаво спасяване с една ръка. 
 


4 минути по-късно стражът на "блаугранас" отново трябваше да се намесва решително, този път след изстрел с глава на Моура след центриране на Ибрахимович. 
 
До края на полувремето обаче попадения не паднаха и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 
 


Втората част отново стартира с продължително владение на топката от страна на домакините, които обаче бяха полети със студен душ в 50-ата минута. Тогава след хубава контраатака Ибрахимович изведе Пасторе зад гърба на отбраната на Барса, аржентинецът напредна и с елегантен удар с левия крак преодоля Валдес за 1:0. 
 
След гола контузеният Лионел Меси започна мигновено да загрява, а колегите му на терена бяха доста объркани в следващите няколко минути. 
 
В 57-ата минута все пак Вия можеше да изравни, ала стреля неточно, а 3 по-късно Лукас Моура можеше да направи задачата на испанците още по-трудна, но Валдес спаси.
 


С влизането на Меси в 62-ата минута играта на "блаугранас" веднага се оживи и моментално пред Дани Алвеш се откри възможност за гол, но бразилецът стреля неточно. 180 секунди по-късно хубаво двойно подаване между Вия и Иниеста завърши с удар на последния и спасяване на Сиригу. 
 
Така дойде 71-ата минута, когато Меси получи една топка в центъра на терена, тръгна на самостоятелен пробив, премина през двама играчи и намери Вия в пеналта, нападателят събра трима футболистите на ПСЖ около себе си и подаде за Педро, който от границиата на пеналта с левия крак Матира Сиригу за 1:1. 
 


До края на мача Барса влезе в непривична за себе си роля, започвайки да пази резултата. Каталунците разиграваха продължително в центъра, но напрежението се усещаше във въздуха на "Ноу Камп". 
 
След последния съдийски сигнал на Бьорн Кайперс обаче, феновете на каталунците отдъхнаха, тъй като резултатът остана непроменен и с повече голове на чужд терен домакините се класираха за полуфиналите, жребият за които е в петък.  

 
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки