Фамозен Гришо разпиля световния номер 10 в Монте Карло (ВИДЕО)

Първата ракета на българския тенис отчая Янко Типсаревич и се класира за III кръг след 7:6, 6:1

Фамозен Гришо разпиля световния номер 10 в Монте Карло (ВИДЕО)

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис в Монте Карло от сериите „Мастърс 1000”, след като буквално отчая и победи с изключително красива игра и 7:6, 6:1 световния номер 10 Янко Типсаревич от Сърбия.

Така хасковлията, който преди това нямаше спечелен сет срещу сърбина в три срещи, постигна втора победа в кариерата си над тенисист от Топ 10 на ATP и спечели овациите дори на безпристрастната публика в Монте Карло.

Срещата не започна никак добре за българина. Той допусна пробив още в първия гейм и даде шанс на съперника да заиграе със самочувствие.

В края на частта Димитров изоставаше с 4:5 и спаси два сет бола в полза на сърбина, но след феноменална игра успя да обърне развоя на събитията и да поведе в резултата след успех със 7-3 точки в тайбрека.

Това даде увереност на българина и той разби своя съперник във втория сет, позволявайки му да спечели един-единствен гейм.

Освен всичко друго Гришо показа изключителния си талант с няколко невероятно красиви изпълнения, който предизвикаха бурни овации от публиката и истинско отчаяние по лицето на Типсаревич.

Сърбинът не можеше да повярва на случващото се, тъй като имаше и голяма доза късмет, след като Димитров първо скъса ракетата си, а после на няколко пъти бе спиран единствено от късмета да затвори мача дори по-рано.

Така или иначе обаче Гришо напълно заслужено си осигури място в следващия кръг на турнира, в чиято основна схема играе за първи път, заработвайки си близо €33 000, както и 90 точки за ранглистата на АТР за точно час и 33 минути игра.

В следващия кръг българинът най-вероятно ще срещне германеца Флориан Майер, срещу когото е играл и загубил единствения си мач до този момент.

Останалите два варианта за противник на Димитров в трети кръг са Роберто Батиста Агут, с когото са си разменили по една победа, както и получилият WC представител на домакините Бенжамен Балере.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки