Гари Родригес събуди "синята" лавина за 3:1 над Локо (Сф) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Холандецът вкара два гола, Левски поглежда смело към финала за купата с два гола аванс преди реванша

Гари Родригес събуди "синята" лавина за 3:1 над Локо (Сф) (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски победи Локо (Сф) с 3:1 в първи полуфинален мач за Купата на България и докосва финала. Гари Родригес бе герой за „сините”, като вкара първите две попадения през втората част след безлично първо полувреме. Димитър Илиев намали с глава в края, но пак с глава още в следващата атака резервата Стефан Велев даде два гола аванс на Левски преди реванша.

Николай Митов заложи на Антонио Вутов зад изнесения напред Жоао Силва. Рамос и Родригес помагаха по крилата, а Прохазка и капитанът Станислав Ангелов бяха опорни халфове.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!





Кокала избра подобна схема с Писаров и Манолов на двата фланга, а Димитър Илиев действаше в зоната зад тарана Крум Бибишков.



Мачът бе с две коренно различни лица. Скучна първа част и страхотно второ полувреме.

Първата част отчая около 1000 фенове по трибуните. Левски търсеше начин да пробие защитата на гостите, но атаките на сините се развиваха без скорост и те стигнаха едва до няколко половинчати възможности за гол. Свежите идеи през първата част идваха от Антонио Вутов, но доста рядко, което правеше играта на „сините” предвидима и бавна.



Още в 4-ата минута юношата на Левски пусна хубав пас за Гари Родригес, холандецът си поведе вляво от вратата, но стреля силно встрани от близката греда. Ако в първите 10 минути темпото не бе бързо, то в следващите 10 направо стана приспивно.



Жоао Силва извади своите от летаргията в 21-ата минута, когато Гари Родригес му свали с гърди след грешка в защитата на Локо, а португалецът с мощен изстрел прати малко над напречната греда.



Димитър Илиев бе много далеч от целта след двойно с Бибишков, а Кристиян Добрев стреля много нескопосано по диагонала от дистанция.





Рамос и Мулдер направиха добра атака по фланга, хоалндецът центрира нестандартно със шпагат, но Вутов на близката греда успя само да засече в аут покрай дясната греда.



През втората част Левски повиши оборотите, а Гари Родригес буквално изтормози защитата на „железничарите” с пробивите си на скорост. Холандецът вкара два гола и сам прати Левски на ръка разстояние от финала.



В 49-ата минута Вутов падна в наказателното поле след намеса на Добрев, Ристосков не даде дузпа, но Гари Родригес взе кълбото, само за да стреля право в ръцете на Божидар Митрев.



Михаил Иванов изби хубав удар на Николов покрай стената от пряк свободен удар в долния ляв ъгъл.



Мачът най-сетне се отвори с гол за Левски в 64-ата минута. Дъстли Мулдер задържа отдясно, изчака Гари Родригес, пусна към него в наказателното, холандецът пое на скорост сред защитниците и с бомбен удар под гредата разстреля Митрев за 1:0.







Родригес сякаш имаше крила след почивката и правеше каквото си поиска. Холандецът на два пъти разигра добре с Йовов, но първо топката му избяга пред вратата, а после Бижутера стреля много високо.



В 76-ата минута Гари Родригес вкара втори гол, който бе и най-красивият момент в двубоя. Родригес пусна за Йовов, ветеранът му върна с пета на дъгата на наказателното поле и „лалето” с вътрешен фалц оплете в десния ъгъл на вратата за 2:0.





Митрев спаси вратата си от трети гол и с крак изби удар на Жоао Силва, който се озова сам срещу него след пас на Йовов.



Локомотив върна интригата в 81-ата минута. Бранимир Костадинов беше изведен отдясно, качи на главата на Димитър Илиев, който бе оставен сам на дузпата, и нападателят намери левия ъгъл с глава за 2:1.





Радостта на „железничарите” бе кратка. Още след центъра Дъстли Мулдер центрира отдясно, Силва и защитник останаха под топката, но резервата Стефан Велев на задната греда засече с глава в близкия ъгъл за крайното 3:1.



Най-спорното положение в мача дойде в 87-ата минута. Крум Бибишков беше изведен в наказателното поле на Левски, Везалов направи шпагат и таранът падна на земята. Христо Ристосков прецени, че няма дузпа.



До края Добрев стреля от пряк свободен удар в ръцете на Михаил Илиев и Левски чака реванша с два гола аванс.



Утре в другия полуфинал Славия приема Берое на „Овча купел”.




ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК! 
 
 
Локо (Сф) продължава с победите при Балъков

Вижте подробности

Бодуров: Не вярвам Ганчев да инвестира в Пирин

"Той цял живот налива в спорта и не вярвам да спре да го прави"

Костов прави промени за Черно море

В халфовата линия и в защитата

Крумовград вече се оглежда за нов треньор

Вижте кои са обсъжданите имена

Пирин срещу историята в Стара Загора

Орлетата нямат победа над Берое в 18 поредни двубоя

Лудогорец е само на една титла от рекорда в Европа

Тимът се изравни с БАТЕ Борисов и Розенборг

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Петричев: Искаме да влезем в групите на Шампионската лига

Изпълнителният директор на Лудогорец си постави високи цели

Щастливият Дерменджиев: Има си място за тази титла! Поздравявам всички!

Треньорът на Лудогорец бе на седмото небе след триумфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки