Гришо си даде среща с Надал след убедителна победа над Майер (ВИДЕО)

Първата ракета на България продължи със страхотното си представяне, като записа третия си чист успех

Гришо си даде среща с Надал след убедителна победа над Майер (ВИДЕО)
Григор Димитров записа убедителна победа над Флориан Майер с 6-2, 6-4 и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, където ще се изправи срещу Рафаел Надал.
 
Първата ракета на България продължи със страхотното си представяне от началото на седмицата, като записа третия си чист успех след победи в два сета над Ксавие Малис и Янко Типсаревич.

Срещата с 30-ия в света Майер започна равностойно до 2-2 в първия сет, след което Димитров направи много силна серия и взе четири поредни гейма, за да поведе в резултата. Във втората част хасковлията отрази една възможност за пробив, след което от своя страна проби и изглеждаше сякаш ще затвори мача с лекота. Гришо обаче направи няколко грешки, когато сервираше за мача, и върна съперника си в играта, но успя веднага след това пак да стигне до пробив и с това и до победата с 6-2, 6-4 след малко повече от час. По този начин той се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал в турнир от сериите Мастърс, което му осигури и дебют в топ 30 на ранглистата от следващата седмица.


За място на полуфиналите Димитров ще спори с осемкратния шампион в Монте Карло Рафаел Надал, който отстрани Филип Колшрайбер и е в серия от 44 поредни победи на този турнир. Двамата са изиграли един мач помежду си до момента, като през 2009 година на турнира в зала в Ротердам испанецът спечели в три сета. С класирането си на четвъртфинал българският тенисист си осигури 62 950 евро от наградния фонд и 180 точки за световната ранглиста.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки