Русия падна и от Финландия на световното по хокей (ВИДЕО)

Канада отнесе Беларус с 4:1

Русия падна и от Финландия на световното по хокей (ВИДЕО)

Защитаващият титлата си отбор на Русия претърпя второ поредно поражение на Световното първенство по хокей на лед, като този път отстъпи с 2:3 на домакина Финландия, съобщава БТА.

 
Първите две третини бяха за домакините, които превъзхождаха сериозно, но в третата част руската селекция заигра много по-силно. Това накара вратарят на Суоми Анти Раанта да показва класа и в крайна сметка той завърши с 34 спасявания.
 
Петри Контиола вкара два гола за Финландия, като откри резултата дв 3:22 минута, а след това добави още едно попадение в 17:21 минута. С този актив той увеличи личната си сметка на 5 гола и 4 паса. Третото попадение за бяло-сините реализира Юха-Мати Аалтонен.
 
Изнервени от неумението си да вкарат, в края на мача руснаците започнаха с откровени грубости и провокации, а съдиите изгониха Иля Ковалчук заради удар със стик в ръката на Песонен. Самият ковалчук също се разписа в мача.
 
В друга среща от тази група В изненадващо Австрия се наложи с 2:1 над Словакия след изпълнение на дузпи и остави Латвия на последното 8-о място като основен фаворит за изпадане. Истински герой мача стана вратарят Бернхард Щракбаум, спасил 42 удара, отделно и трите при наказателните удари.
 
Канада отнесе Беларус очаквано, като за крайното 4:1 се разписаха Стив Стамкос, Райън О'Райли, Андрю Лад и Клод Жиру. Канадците си върнаха първото място в група А, което до вчера беше за Швейцария.
 
Чехите се справиха с изпадналия отбор на Словения, побеждавайки го с 4:2 в друга среща от група А. Иржи Новотни и Збинек Михалек се разписаха при числено превъзходство, както и Иржи Худлер.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки