Тилстрьом: Целта ни с Григор е осминафинал в Париж

"Тези, които следят тениса отблизо, виждат колко малко разделя Димитров от най-добрите"

Тилстрьом: Целта ни с Григор е осминафинал в Париж

 "Целта ни е да достигнем до втората седмица (осминафинал) на `Ролан Гарос`", сподели треньорът на Григор Димитров Микаел Тилстрьом пред медии в родината си Швеция.

Димитров е част от школата "Good 2 Great", където треньор е именно Тилстрьом. "Когато получихме шанса да работим с Григор, аз пътувах с него в началото. В старта на всяко партньорство винаги искаш да разбереш нещо за другия, преди да решиш. На него му хареса и искаше да продължи. Той е страхотен човек на и извън корта и аз реших, че е правилно да продължим", сподели Тилстрьом.

Половин година по-късно Димитров взе 17 от първите си 28 мача през сезона и игра на първия си финал на турнир от АТР. В същото време надигра световния номер едно Новак Джокович и достигна рекордно класиране в ранглистата.

"Получи се както го искахме. Развихме играта и силата му. След финала увереността му дойде веднага. Една от целите ни беше да е поставен на Ролан Гарос. Успяхме", добави шведът. След две последователни титли от Големия шлем като юноша, Димитров бе определен за директния наследник на Роджър Федерер. В последно време Григор се опитва да елиминира този прякор и да намери собствената си идентичност.

"Той живее с това, откакто спечели `Ю Ес Оупън` и `Уимбълдън`. Никога не го е харесвал. Беше поласкан, но искаше да намери своята идентичност и своята кариера. Той е тенисист, който навежда много хора на мисълта, че прилича на Федерер", продължи Тилстрьом.

"Целта ни на `Ролан Гарос` е да влезем във втората седмица. Тези, които следят тениса отблизо, виждат колко малко разделя Димитров от най-добрите. Става дума за зрялост и развитие на физиката. Той трябва да се научи да играе тези мачове и физически да продължава по пътя, по който сме поели", каза още треньорът на Гришо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки