Скоро сравненията с Федерер ще спрат, заяви Гришо

"Искам да бъда оценяван за това, което съм", отсече българинът

Скоро сравненията с Федерер ще спрат, заяви Гришо

"Един ден сравненията с Федерер ще спрат", заяви Григор Димитров в първото си интервю пред шведските медии.

Григор от известно време тренира в Стокхолм и преди да стартира на Ролан Гарос, отговори на няколко въпроса за развитието си.

"Оценявам големия интерес към мен, но не искам да се показвам толкова много. Пазя много личното си пространство. Така че за мен бе правилно да чакам, докато постигна някакви резултати, за да е възможно да говоря за тях", сподели Димитров.

Българинът надигра световния номер едно Новак Джокович на Мастърса в Мадрид и притисна Краля на клея Рафаел Надал в Монте Карло. Преди това пък игра първия си финал на турнир от АТР в Бризбейн.

"Не получаваш много шансове да играеш със световния номер едно и да спечеля един такъв сблъсък бе страхотно", продължи Гришо. Темата за подобието с Федерер също не бе пропусната.

"Искам да бъда оценяван за това, което съм. Все повече това се получава, което е голямо успокоение за мен, но все още ми задават въпроси за това и ще продължи още известно време. Но един ден...", заяви българинът.

Тенисистът от Хасково е най-младият в Топ 50 на света и вече скочи до рекордната 28-а позиция в света. "Не мога да се оплача", твърди Григор.

Той напусна академията на Патрик Муратоглу, който реши да се занимава със Серина Уилямс, и влезе в стокхолмската "Good to Great Academy", където треньор му е Микаел Тилстрьом.

"Това е много добър отбор и има страхотни хора. С тъмния сезон в Швеция се справям с усмивка. Наистина е тъмно студено и има сняг, но аз бях толкова мотивиран да тренирам здраво за този сезон, че не мислех за нищо друго. Наистина ми харесва в академията, но е рано да се каже какво ще стане в бъдещето. Предизвикателството е да се намира най-доброто решение за всяка стъпка", добави Димитров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки