Сензациите в пресата: „Титан” губи „Армията”, Мъри отказа на Левски

Нефтохимик пред отказване от елита, Марешки ще помага на Локо (Пд) само във „В” група и още…

Сензациите в пресата: „Титан” губи „Армията”, Мъри отказа на Левски

Сензациите в пресата днес, 05.06.2013 година:







„Меридиан мач”: Мъри отказа на Левски
Собственикът на Левски Тодор Батков преглътна егото си и започна преговори с Наско Сираков за връщането му в клуба. След среща между двамата, вероятността легендата да приеме условията на адвоката се е увеличила до над 90 процента. Очаква се скоро да има официално потвърждение на промените, които ще утвърдят великия голмайстор на поста изпълнителен директор. Батков е говорил и със Станимир Стоилов, но той е бил категоричен, че ще остане коректен към шефовете си в Ботев, с които има договор. Идването на Сираков на практика обезсмисля присъствието в клуба на Даниел Боримиров и длъжността спортен директор ще бъде закрита.

„Тема спорт”: При „да" на Сираков, Боримиров и Дончо Донев си тръгват от „Герена"
 Очертаващото се връщане на Наско Сираков в Левски означава само едно - на „Герена" няма да има повече място за Даниел Боримиров. Борето се завърна като спортен директор в средата на март по изричното настояване на Илиан Илиев. Престоят му на „Герена" обаче най-вероятно ще приключи няма и три месеца по-късно. Публична тайна е, че Батков бе против назначението му, но тогава силната дума на „Герена" бе на Иво Тонев. За Даниел просто няма да има място в Левски, тъй като цялата спортно-техническа власт ще премине в ръцете на Сираков. Все още не е ясно на какъв пост ще бъде назначен прекратилият кариерата си Христо Йовов. Най-вероятно обаче за него ще се намери място в Левски. 

Главният скаут Дончо Донев също е пред уволнение. За 1,5 години той така и не убеди никого в качествата си. Единственият читав чужденец, който бе привлечен през този период, е Гари Родригес (всички бяха наясно с качествата на Базил де Карвалъо), който бе харесан случайно от Илиан Илиев. Отборът пък бе напълнен с ментета, които освен че взимат големи заплати, нямат и пазарна цена. В оглавяваното от Дончо Донев звено щатът е раздут, а ползата за клуба е никаква.

„Меридиан Мач": „Титан” губи „Армията”

Проблемите на ЦСКА съвсем се задълбочават, след като Министерството на спорта иска да развали договора за концесия на стадион „Българска армия". В администрацията на клуба на 22 май е пристигнало писмо, което е подписано от бившия министър Петър Стойчев, в което се казва, че започва процедура по отнемане на концесията. Причината е, че от „Титан" не са спазили договорката за инвестициите, които трябва да правят всяка година. ЦСКА се е задължил за период от 20 години да инвестира общо 20 000 000 лева. За първата година „Титан" е трябвало да вложи за подобрение на комплекса в Борисовата градина между 1 600 000 - 1 900 000 лева. При подписването на договора за безвъзмездно ползване от страна на ПФК ЦСКА, тогавашният спортен министър Свилен Нейков заяви, че има екип, който контролира изпълнението на инвестиционна програма и при неспазване на някое условие контрактът може да бъде развален едностранно. Според хората на Министерството на спорта от ЦСКА не са вложили необходимите средства за ремонт. Открити са нередности в оценката на комисията, която е минала преди това. Сега тепърва предстои нова проверка, която ще установи дали всичко е наред. От „Армията" обаче твърдят, че всичко е наред и не се притесняват от крайни мерки.

„Стандарт”: Митов се огледа в поляк

Бивш съотборник на Живко Миланов е един от вариантите за подсилване на защитата на "Левски". "Сините" са хвърлили око на Пьотър Целебан, който разтрогна договора си с "Васлуй". Той играе в центъра на отбраната. 27-годишният футболист е записал 29 мача с екипа на тима от северната ни съседка, в които е вкарал 7 гола. Има зад гърба си и 6 срещи за националния отбор на Полша. На „Герена" искат да подсилят обраната на всяка цена, след като стана ясно, че столичани ще се разделят с Димитър Везалов. а Йордан Милиев ще направи нов опит за трансфер в чужбина. От "Левски" водят поредни преговори с "Истър" за Кевин Бру, който на два пъти се размина с трансфер при "сините".

„Меридиан Мач": Марешки може пак да помага на Локо (Пд), но само във „В" група

На „Лаута" тръгна упорит слух, че Веселин Марешки може отново да инвестира в клуба. Това обаче ще стане единствено при положение че „смърфовете" започнат на чисто в аматьорския футбол, като тръгнат от „В" група.

Бизнесменът от Варна е обещал 500 000 лева за издръжка. Това обаче е неприемливо условие за „черно-белите".

Силните фигури в клуба Атанас Узунов и Христо Бонев засега продължават да търсят нов собственик, за да не си навлекат гнева на феновете.

„Меридиан Мач" научи, че ремонтът на тревното покритие на „Лаута" ще бъде отложен за неопределено време заради нестабилността в клуба. Управниците мислеха да има реновация, но засега няма как тази идея да бъде реализирана.

Това подлага на сериозен тест тревата на „Лаута", тъй като през зимата стадионът може да се окаже най-лошото място за футболни срещи в елита.

Досега торове и семена подпомагаха игрището, но не се знае дали през декември температурите ще позволят да се играят официални двубои.

„24 часа”: Нефтохимик пред отказване от елита

„Нефтохимик" най-вероятно няма да започне в първенството на „А" група. Новакът в елита е в безизходна ситуация заради тоталното безпаричие, налегнало клуба. Футболистите трябва да се съберат на първа тренировка в понеделник. От щаба на „Нефтохимик" съобщиха, че обмислят тогава да уведомят играчите за извънредното положение и да ги разпуснат да си търсят други отбори, ако все пак не се случи чудо и се намерят средства. Играчите имат да взимат 3 заплати, 5 премии и бонус за класирането в елита. Дължат се 17 бона за стара екипировка и 900 лева за храна. Общо дълговете са 150 хил. лв., а трябва да се платят и таксите на БФС. Собствениците на клуба Николай Филипов и Валентин Каравълчев основно издържат школата. Опитите за намиране на спонсори досега са ударили на камък. Общината е готова да помогне, но според закона няма право да актуализира бюджета си.

„Меридиан мач”: Левски спира селекцията до промените

Хаос цари около селекцията на Левски в този момент. Както „Меридиан Мач" ви информира, по нея неуморно от седмици работят треньорът Николай Митов, спортният директор Даниел Боримиров и гласеният за нов шеф Христо Йовов. Те гледат попълнения от сутрин до вечер и избират нови играчи за селекцията. В този момент обаче преговорите са временно стопирани. Причината е, че се чакат окончателните промени, които босът Тодор Батков ще направи. В случай, че Наско Сираков бъде утвърден като новия силен човек в клуба, той ще трябва да одобри работата по селекцията дотук и да се направят промени, ако прецени. Именно затова е възможно решението по това дали Сираков се връща в Левски да се вземе по-рано от 10 юни, когато „сините" стартират лятна подготовка.

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки