Емил Костадинов: Искам да спасим сегашното дружество

Загубихме доста време в празни приказки, отчита Екзекутора на петлите

Емил Костадинов: Искам да спасим сегашното дружество
- Защо напуснахте отново ЦСКА, г-н Костадинов?
- Защото ми омръзна да правим глупости. От няколко месеца насам губим време в празни приказки, вместо да се заемем с работа и да спасим клуба. Точно това обясних на Димитър Борисов. Няма смисъл да оставам при това положение.
 
- Какъв е вариантът според вас?
- Имаше различни варианти. Защо акциите да не бяха прехвърлени в една фондация, където да се съберат всички цесекари и всеки да купи дял по 10 лева например. Ако се съберат 100 000 човека, си събрал 10 милиона. Управлението минава там, „Титан" се оттеглят. С такава сума ще има и за погасяването на дългове, и за други неща. Догодина отново вноска по 10 лева.
 
Вместо това се наливат милион в ново дружество, което е с неясно бъдеще. Защо да не бяха дадени на хората, които чакат заплати?
 
Така поне един дълг щеше да бъде изчистен.
 
- Значи според вас трябва да се спаси сегашното дружество.
- Това е единственият реален вариант. И ако се бяхме стегнали да го направим, досега щяхме да сме го свършили. А не да измисляме нови схеми, в които се оплитаме още повече.
 
- Волейболът обаче опита една подобна кампания, която не постигна сериозен успех.
- Не съм запознат с тяхната кампания, но според мен те получиха доста солидна подкрепа. Смятам, че футболът можеше да се справи доста по-добре.
Има доста бивши футболисти, на които не им е толкова голям проблем да отделят някаква сума. Не вярвам, че ако всичко е поставено на една нормална основа, хора като Бербатов, Стилиян, Мартин и доста други ще откажат да помогнат на отбора.
 
- Защо се провалиха преговорите с Гриша Ганчев?
- Не знам. Това могат да го кажат единствено той и сегашните собственици. Аз лично от медиите разбрах, че има такива преговори. Това също ни забави, но можеше да се работи паралелно и по друг вариант.
 
- Как ще коментирате отказа на ЦСКА да участва в евротурнирите?
-Стана ми много болно. С лека ръка се отказахме от участие. До последния момент знаех, че ще участваме в Лига Европа. Това беше и желанието на Христо Стоичков, който тогава бе обявен за шеф на клуба или поне старши треньор.
 
И в един момент на другата сутрин бе изпратено писмото до УЕФА, в което се казва, че заради финансова нестабилност ЦСКА няма да участва. Не знам кой е спечелил от цялата тази работа, но
ЦСКА загуби много. Футболистите цял сезон атакуваха титлата или в крайна сметка участие в евротурнирите. С труда си те извоюваха това право, но за съжаление, то им беше отнето. Отказът е голямо петно върху марката и името на ЦСКА. Европейският рейтинг на клуба се срина. Всичките ни успехи бяха заличени. И не се разбра в крайна сметка кой е наредил това да стане. Аз до последно знаех, че трябва да картотекираме играчите.
 
- Защо бе атакуван БФС?
- Не подкрепям подобни действия, които граничат с вандалщината. Стотиците хиляди фенове на ЦСКА, тези, които наистина обичат и милеят за отбора, със сигурност не приемат акцията в събота.
 
БФС няма вина за случващото се в ЦСКА. Борислав Михайлов неведнъж е помагал на клуба и винаги е гледал с добро на ЦСКА. Това го заявявам категорично като член на изпълкома на футболния съюз. Нека не прехвърляме топката там, където не трябва. Един футболен президент на една федерация не може да тръгне срещу клуб като ЦСКА, тъй като ЦСКА е институция в българския футбол.
 
Но дълго време бе насаждано, че точно БФС е главен виновник за всичко, което се случва в ЦСКА. След това бе държавата, всеки, но не и някаква наша вина. БФС не е подписвал договори с играчи за огромни пари, не сменяше треньори. Аз съм сигурен, че това е мнението на по-голямата част от привържениците ни. Поне тези, които искрено обичат ЦСКА.

    

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки