Мъри: Още помня БАТЕ

Единственото, от ко­ето Левски може да се при­теснява, е убийственото пъ­туване до Казахстан

Мъри: Още помня БАТЕ
"Ако трябва да съм честен, не съм no-спокоен. Напротив, два пъти по-напрегнат съм. В главата ми все още е кошма­рът БАТЕ Борисов", заяви старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов при завръщането на тима след успеха над Астана.
 
Преди 4 години начело на Литекс Мъри записа поведа с 1:0 като гост в Беларус в плейофите за влизане в групи­те на Лига Европа, но след за­губа с 0:4 след продължения в Ловеч отпадна.
 
"Аз не искам да забравям миналото, искам нашият от­бор да е здраво стъпил на зе­мята и да изиграе реванша, така както играхме в първа­та среща. И разбира се, най-важното е на наша земя да съ­умеем да елиминираме Аста­на. Сега еуфорията трябва да е по-малко само при нас - тре­ньори и играчи. Основният ми призив към футболистите винаги е бил - Горещо сърце, но хладен ум. Това е било моето верую за футбола", категоричен бе специалистът.
 
"След изравнените сили в Европа и загубите, които ин­касирахме всички български отбори, нормално е да се радваме на всяка победа. На­дявам се, като видят подкре­пата, която подготвят на­шите привърженици, моите футболисти да играят с двойни сили", изрази увере­ност бившият треньор на Левски, Литекс, Анортозис и националния отбор.
 
Стоилов коментира и ре­корда, който постави - бъл­гарски треньор с най-много мачове в евротурнирите: "Явно имам шанса и късме­та като треньор да работя В добри отбори, които са имали по-трайни участия 8 Европа. Там е така - има и ус­пехи, има и загуби, но разбира се no-щастливите спомени са от победите", добави Мъри. Той се върна пак към дву­боя и визитата в Астана.
 
Астана не ни изненадаха. Имахме възможност да ги гледаме, знаехме как дей­стват. Играта можеше да е по-добре, но можеше и да е по-зле. Като за първи мач смя­там, че отборът се опита да играе организирано и дисциплинирано. Дочакахме на­шата възможност за гол. За жалост в края на мача имах­ме възможност да решим елиминацията, но я пропуснахме. Изненадаха ме условията, ко­ито са създадени в клуба, ни­вото на футбола в този отбор. Според мен футболът в Казахстан прогресира, и то в сериозни темпове. Стадио­нът, на който играхме, сигур­но е сред топстадионите в Европа - той е покрит, с от­лично изкуствено покритие на терена, последен модел", каза наставникът на канарче­тата.
 
Той разкри и какво очаква Левски след седмица в Казах­стан при гостуването на Ир­тиш: "Единственото, от ко­ето Левски може да се при­теснява, е убийственото пъ­туване до Казахстан. Дано да намерят по-добър вариант за придвижване. При нас неща­та на отиване бяха много добри, но връщането е изклю­чително тежко. Като фут­бол няма какво да се притес­няват - няма излишна еуфо­рия, няма грубости. Отбори­те са много добре организи­рани!", завърши специали­стът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки