Безсънни нощи очакват Левски

Две безсънни нощи очакват “Левски” на отиване и връщане с редовни полети за реванша с “Иртиш” в четвъртък.

Безсънни нощи очакват Левски

Две безсънни нощи очакват “Левски” на отиване и връщане с редовни полети за реванша с “Иртиш” в четвъртък. 

“Сините” отлитат в 18,40 ч от София за Виена във вторник. След кратък престой следва полет до Астана, още малко из терминала и идва трасето до Павлодар. Там отборът трябва да пристигне в 8,10 сутринта местно време или 5,10 наше. С две думи - няма да се спи. Футболистите веднага ще бъдат пратени по леглата.

Връщането е със самолет от 19,15 от Павлодар за Астана в петък. Следва преспиване в столицата на Казахстан. Но футболистите няма да си отспят, защото трябва да стават много рано сутринта за полет от 6,40 местно време за Виена. Пристигането от Австрия в София по план е в 12,40 ч ч в събота.

Държавата отказа да отпусне правителствения самолет за “Левски”, въпреки пледирането за интересите на българския футбол. А всички други варианти се оказаха прекалено скъпи.

“Прерових възможни брокери, ставаше въпрос за цени по 300 хиляди долара за чартър”, информира туроператорът Николета Дебърска, която организира и “синия” път, и редовните полети на “Ботев” (Пд) за 1:0 срещу “Астана”. 

А за “сините” всичко се уреждаше набързо и се разчита на индивидуални билети - оттук-оттам изпада по някое място и бива резервирано веднага. Голямото притеснение сега е от малкото време за прекачване в Астана - около час и половина. За това време отборът трябва да мине всички проверки и да се чекира. Дори за всеки случай е ангажиран автобус за 600-те километра до Павлодар, ако се стигне до изпускане на самолета...
Общо билетите на всеки “син” струват над 4000 евро. Първоначално групата бе от 26 човека, но постепенно се отказваха резервации от други пътници и съставът набъбна до 36 човека. Тодор Батков планира да пътува, но няма място за няколко служители на клуба, които обикновено са с отбора.

“Ходехме и ходим по ръба за организацията - добави Дебърска. - Напрежението е от рекордните за близо 20-годишната ми практика в бизнеса. Специално за “Ботев” имахме безсънна нощ, за да уреждаме проблеми по телефона. Дано сега всичко мине спокойно и дано няма дублиране на билети като при пловдивчани, защото става страшно.”

“Канарчетата” се прибраха от Астана през Алмати с полет до Истанбул. В Алмати обаче се оказва , че няма места за 10 човека от групата - резервациите били повече от креслата в самолета. И се стигнало до трагикомични ситуации - сменят доктора с Абел Анисе, та да не остане футболистът да броди и чака из Казахстан...

Драмата се разразява основно между 3 и 5 ч наше време. Накрая авиокомпанията плаща по 600 евро плюс хотел в Алмати на пътник, който пожелае да остане, за да се освободят места за българите. В крайна сметка никой от “Ботев” не се загуби. Но и сега цари подобно треперене, а и дестинацията на “Левски” е по-сложна... 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки